League of Legends

Carzzy versus Humanoid? Vítězí midlaner, Fnatic otočil šlágr s Vitality

Carzzy versus Humanoid? Vítězí midlaner, Fnatic otočil šlágr s Vitality
15. 1. 2022
  |  

Hned druhý den po rozjezdu jarního splitu LEC přichystal los šlágr všech šlágrů. Utkaly se dva papírově nejlepší týmy v Evropě – po hezkém zápase si druhý bod do tabulky připisují Fnatic.

Šlágr pro fanoušky League of Legends, speciální souboj pro Čechy. Nerozluční parťáci Humanoid a Carzzy se poprvé v LEC utkali jako soupeři. Dva největší favorité na zisk titulu se utkali hned ve druhém kole, řeč je o samozřejmě o Team Vitality a Fnatic. První jmenovaný celek na úvod překvapivě lehce padl s MAD Lions, naopak Upset dal „výchovnou lekci“ Adamovi z Team BDS.

Jak utkání víkendu probíhalo? Po dominantní early game šli do vedení Vitality. V jednu chvíli měli dokonce kolem sedmi tisíc gold lead, hráči byli vidět po celé mapě a vyjma heroického playe Wundera, kdy zvládl získat double kill v 1v3 situaci, toho neměli tolik. Jenomže po dobrém vstupu se Perkz a spol. začali vytrácet, Fnatic předvedli pár povedených playů, jmenovitě lze vyzdvihnout například bratrovražedný kill Carzzyho v podání Humanoida.

Čím více se ztenčoval gold lead Vitality, tím více byli Fnatic jistější. Když se jim navíc podařilo získat bez contestu Ocean soul, měli velmi slušně nakročeno k vítězství. To nakonec lehce nad půlhodiny zvládli, zajímavostí je, že až právě v tuto chvíli získali náskok v goldech. Nexus zničen a Fnatic mají druhý cenný bod v tabulce, získaný nad největším rivalem.

Naopak super team Vitality má zkraje sezóny trable. Po včerejší porážce s MAD Lions má po dvou utkáních nula bodů v tabulce, premiérovou výhru může zítra získat s EXCEL Esports, kde mimo jiné na botlince uvidíme další český souboj Carzzy versus Patrik.

Pokud jste zápas nestihli, lze si přehrát záznam na streamu zde.


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.