League of Legends

Carzzy v boji o třetí titul, Caps o rekord, preview finále LEC

Carzzy v boji o třetí titul, Caps o rekord, preview finále LEC
26. 2. 2023
  |  

Čeká nás finále zimního splitu LEC, po dvou letech opět s domácí účastí. Co vše je ve hře, jaké jsou zajímavosti duelu a kdo by měl pozvednout trofej?

 


Dva nejlepší celky zimní sezóny v jedné bo5 o zimní titul nejvyšší evropské ligy a účast na prestižním mezinárodním turnaji MSI, to přinese od šesti hodin finále LEC mezi G2 Esports a MAD Lions. 

Do boje vstoupí i nejlepší domácí marksman Matyáš "Carzzy" Orság. Ten se už nyní stává nejúspěšnějším domácím hráčem v historii, tři účasti ve finále totiž nasbíral jako první. Přidáním titulu by se osamostatnil od Humanoida i v trofejích.
Carzzy | Zdroj: Mad Lions
Na druhé straně do dějin může vstoupit Caps, ten má na dosah vyrovnání Perkze na prvním místě počtů LEC titulů, k jeho osmi mu zbývá jen jeden. G2 Esports jsou navíc krůček od desátého titulu. Z patnácti LEC splitů, kterých byli součástí, se jedná o neskutečný počin.

Více informací a zajímavostí se dozvíte z videa v článku. Finále LEC Winter 2023 sledujte od šesti hodin na oficiálním streamu nebo s českým komentářem na Hitpointu.
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč