League of Legends

Carzzy přichází o svého parťáka, Labrov končí v Team Vitality

Carzzy přichází o svého parťáka, Labrov končí v Team Vitality
21. 9. 2022
  |  

Pozornost je upřená na Worlds, ale na pozadí se začínají odehrávat první změny. Support Labrov má povoleno od Team Vitality hledat si nové angažmá.

Změna tak přímo dopadne na českého hráče Carzzyho, který právě na botlince společně s Labrovem nastupoval. Duo, potažmo celý roster, nenaplnil velká očekávání. Mohutná investice do hráčů jako Perkz, Alphari či Carzzy měla francouzské organizaci přinést okamžité výsledky, ale není z toho nakonec ani kvalifikace na Worlds.

Dopředu bylo jasné, že sestava stejná nezůstane a přijdou změny. První na ráně byl právě bulharský support, který byl v průběhu sezóny nejčastěji terčem kritiky. Do nového rosteru nezapadl, nepomohla ani souhra s Carzzym, jenž v roce 2019 vyústila i v zisk trofeje na EU Masters, kde oba borci hájili barvy německého týmu BIG.

Team Vitality ovšem nefungovali kompletně. Místy sice předvedli zajímavé výkony, ale v důležitých momentech selhali. V letním splitu i s tiebreakerem prohráli dokonce 4 zápasy v řadě, což je posunulo na 7. místo a tímpádem i mimo pozice zajišťující play-off. Pro nejdrazší tým na evropské půdě obrovská blamáž.

Labrov od managementu dostal svolení hledat novou organizaci, jak oznámil na Twitteru. Jeho kontrakt vyprší v roce 2023. Zatím není jisté, zda se změny budou týkat také Carzzyho. Český ADC hráč předvedl pravděpodobně svůj nejslabší split od doby, co je v LEC. Ve statistikách patřil mezi ty horší a málokdy byl velkým tahounem výher, tým se navíc snažil hrát primárně přes mid a top.

Offseason se pomalu začíná rozjíždět. Konec v Team Liquid oznámil také Hans Sama, který přišel do LCS jako velký import, ale ani toto spojení se příliš nepovedlo. Nejdražší tým v USA také nezískal žádný titul a nepodívá se ani na Worlds. Francouz je silně spojovaný s přestupem do Karmine Corp.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.