League of Legends

Dojemný odchod! Carzzy se loučí s MAD Lions. Zamíří do Team Vitality?

Dojemný odchod! Carzzy se loučí s MAD Lions. Zamíří do Team Vitality?
22. 11. 2021
  |  

Spekulace je z poloviny naplněná. České ADC Carzzy skutečně odchází z MAD Lions, se kterými poslední rok kraloval evropskému League of Legends.

"Carzzy, to byla jízda!" Tak pojmenovala organizace MAD Lions rozlučkové video s Carzzym. Český hráč v týmu strávil poslední dvě sezóny, přičemž ta nedávno skončená skutečně stála za to. Tým, ve kterém nastupuje také další český hráč Humanoid, ovládl oba splity LEC a z trůnu sesadil do té doby dominující G2 Esports. Nejenže to byl historický úspěch pro tým, také Česko získalo premiérové LEC tituly.

MAD Lions zaslouženě reprezentovali Evropu jak na MSI, tak i na Worlds. Zejména na největší mezinárodní akci se od nich čekalo mnoho, výsledkem bylo ovšem "pouze" čtvrtfinále, kde padli s budoucími vicemistry DWG KIA.
Příběh Carzzyho je inspirující. Do španělské organizace dorazil jako talentovaný rookie z týmu BIG, který nastupuje v německé regionální lize. Po vypršení dvouletého kontraktu odchází jako přední evropské ADC, o které je velký zájem. Jeho jméno bylo delší dobu spojováno s G2 Esports, ale Carzzy by se nakonec měl údajně upsat Team Vitality, kde vzniká nový supertým.

O služby Čecha totiž údajně velmi stojí midlaner Perkz, který se vrací do Evropy. Společně s Alpharim, Selfmadem a Labrovem by měli utvořit nový roster. Vzhledem k síle sestavy a rozsahu jmen nelze předpokládat nic jiného, než že cílí na zisk trofeje z Worlds – dlouhodobý cíl chorvatské superhvězdy.

Vývoj kolem Čecha budeme dále sledovat.



Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.