League of Legends

Carzzy má povoleno hledat si novou organizaci, roční angažmá v supertýmu nevyšlo

Carzzy má povoleno hledat si novou organizaci, roční angažmá v supertýmu nevyšlo
4. 10. 2022
  |  

Dva nepovedené splity a konec. Team Vitality se rozhodli šáhnout do své sestavy, kromě supporta Labrova končí i jeho parťák na botu Carzzy.

Projekt evropského supertýmu nevyšel. Dvojnásobný LEC šampion Carzzy se na začátku roku 2022 ocitl ve hvězdné společnosti, Čech měl tu čest obléknout stejný dres jako jeden z nejlepších západních hráčů historie Perkz. Roster doplnil velmi uznávaný toplaner Alphari, neúspěšný finalista LEC Selfmade nebo support Labrov, se kterým Carzzy ovládnul scénu Evropských regionálních lig.

Projekt to byl natolik ambiciózní, že se netajil těmi nejvyššími ambicemi – vítězstvím na Worlds. Právě tato jediná major trofej chybí do sbírky Perkzovi a proto dostal víceméně volnou ruku od Team Vitality, aby si složil roster, který mu vyhovuje a sen splní. Volba padla právě i na Carzzyho, ale sestava za oba dva splity nedokázala naplnit svůj potenciál.

Individuální kvalitu jim nelze upřít, ale tato pětice dohromady bohužel nefungovala. Chyběla jasná identita, dlouho se hledala optimální strategie a rozhodně také nepomohla meta, která v letošním roce příliš nefandí toplanerům a naopak je ADC heavy, zatímco Carzzymu spíše sedí weak-side s méně zdroji.

Už v létě přišla výměna junglera, za Selfmada přišel Korejec Haru a zlepšení skutečně dorazilo. Vitality v jednu chvíli byli na předních místech tabulky, ale v závěrečném víkendu prohráli včetně tiebreakeru všechny 4 zápasy a propadli se až na, z jejich pohledu, ostudné sedmé místo. Sezóna pro všechny tedy skončila předčasně.

Nejprve začal nový tým hledat support Labrov, nyní se k němu podle Tweetu přidal i Carzzy. Český hráč tak v roce 2023 nejspíše barvy Vitality oblékat dále nebude a uvidíme ho v novém angažmá.

Výsledky Team Vitality

  • Jarní split

6. místo v základní části
5. místo v play-off (0:3 s G2)

  • Letní split

7. místo v základní části

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.