League of Legends

Carzzy i Humanoid mají jistou top osmičku, Jackies potřebuje vyhrát

Carzzy i Humanoid mají jistou top osmičku, Jackies potřebuje vyhrát
29. 1. 2024
  |  

Winter Split se blíží ke konci a odehraje poslední zápas základní fáze. Čeští fanoušci jsou blízko 100% úspěšnosti, GIANTSX chybí jediný bod.

Přidá se Jackies ke dvěma českým kolegům? Pokud ano, začátek zimního splitu by se povedl zatím slušně. Mladý midař v první LEC sezóně zatím bojuje slušně a možnost získat další těžké zápasy by mu rozhodně pomohla. Katastrofa se nekoná ani u nového týmu Carzzyho a obměněný roster Humanoida asi více výher čekal, ale top osmička je zaručená.

GIANTSX mají momentálně tři body a čeká je vzájemný souboj s Rogue. Pokud prohrajou, nastane tiebreaker situace a zápas se znovu zopakuje. Jackies a spol. tedy potřebují minimálně jednu výhru ze dvou zápasů, což nezní jako nereálný úkol. Dvě porážky v řadě ovšem přinesou velké zklamání. Obzvlášť proti soupeři, který je jedním z nejslabších týmů v lize.

Play-off si určitě nezahrají Karmine Corp, kteří odolali katastrofickému scénáři a jedne zápas zvládli vyhrát. Pokud přidají další výhru, zakončí split na skóre 2-7. Ambice byly jinde, ale výkony na Riftu tomu zkrátka neodpovídaly.

Nejlepším týmem základní části jsou znovu BDS, kteří mají 7 výher a pokud se nic překvapivého nestane, zakončí na první pozici. Za nimi jsou G2, od kterých se čekala asi větší dominance, ale i top 2 je vzheldem k následnému nasazení úspěch.

Poslední kolo LEC základní části se odehraje v pondělí od 17:00, poté ihned následuje los skupin.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.