League of Legends

Carzzy drama! Údajný majitel MAD Lions řekl, že české ADC nemá na LEC. Tým se distancoval.

Carzzy drama! Údajný majitel MAD Lions řekl, že české ADC nemá na LEC. Tým se distancoval.
25. 10. 2021
  |  

Kolem českého hráče je rušno. Pozornost se na něj strhla na Twitteru, kde výkony Carzzyho zkritizoval účet, který sám sebe označuje jako majitele MAD Lions. Organizace se od výroku distancovala a postavila za hráče.

„Je mi líto koukat na to, jak Elyoya společně s Kaiserem musí všechny ostatní tahat. Podle mě navíc není Carzzy dostatečně dobrý a měl by hrát [Flakked ADC v akademii MAD Lions, pozn.], ale já tyto věci nerozhoduju,” napsal twitterový účet @G4G_Revenant, který u sebe v bio má označení jako vlastník MAD Lions. Vzhledem k téměř 300 tisícům followerů tento fakt nepřišel tolika lidem zvláštní – a strhla se mela.
Později smazaný Tweet, který všechno odstartoval
Carzzy tweet retweenul se slovy „lol”, v reakcích se mu dostalo velké podpory od různých osobností spojených s League of Legends. Veřejnost byla rozhodně na straně českého hráče, načež Revenant svůj tweet raději smazal s tím, že nemá problém se omluvit. K celé situaci se ovšem vrátil na svém streamu, kde negativní slova vůči Carzzymu zopakoval a vymezil se také proti reakci lidí. Zároveň dodal, že jako majitel MAD Lions si může říkat, co chce.

Jeho údajné vlastnictví týmu navíc není tak horké, jak sám Revenant zmiňuje. Na Twitteru se strhla velká diskuze ohledně toho, co si lidé spojení s týmem mohou či nemohou dovolit. Situaci nakonec rozsekla sama organizace MAD Lions, která vydala prohlášení, že je pyšná na své hráče za výkony v roce 2021 a za Carzzym stojí.
Vyjasnila také situaci ohledně Revenanta. Ač ve svém biu tento člověk má napsáno, že je vlastníkem, není to podle vyjádření týmu pravda. Má byt pouze „content providerem” a ve vlastnických strukturách nijak nefiguruje, ani jeho tweety nejsou spojené s oficiálními prohlášeními týmu. Twitteroví uživatelé potom celou osobu Revenanta dále zkoumali a měl by být jenom minoritníkem vlastníkem akcií, důležitou roli v managementu nehraje.
Vyjádření MAD Lions | Zdroj: Twitter @MADLions_EN

G2 Carzzy?

Carzzy se po velké podpoře k situaci také vrátil s prohlášením, že ho slova od někoho jako Revenant, kdo hře ani zdaleka nerozumí, vůbec nerozhodí. Na konec tweetu ještě dodal, že miluje MAD Lions, což mohlo fanoušky na nějaký čas zase uklidnit.  

Český hráč totiž stále nemá podepsaný nový kontrakt, ještě před Worlds se objevily spekulace o jeho možném přesunu do G2. Podobné drama mohlo nalomit jeho rozhodování a pomoci k rozhodnutí MAD Lions opustit. Nicméně jak se vše vyjasnilo, Revenant by neměl mít žádné pravomoce v týmu a jedná se tak spíše o samostatné vyjádření člověka.

Situace ale zůstává nadále stejná. Carzzyho kontrakt vyprší 15. listopadu a stále není jisté, kde bude český hráč příští sezónu nastupovat.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.