League of Legends

Carzzy by mohl zamířit zpět do MAD Lions, návrat chystá i MikyX

Carzzy by mohl zamířit zpět do MAD Lions, návrat chystá i MikyX
2. 11. 2022
  |  

Worlds ještě neskončily, ale světem LoLka létají první spekulace o přestupech. Jedna z nich se týká i českého ADC Carzzyho, který by měl jít zpátky do MAD Lions.

Roční odloučení ani jednomu neprospělo. MAD Lions po dvou titulech nejprve nepostoupili ani do play-off, na Worlds zase jako jediný z major regionů (již podruhé) neuspěli v play-inu. Carzzy měl být součástí velkého projektu Teamu Vitality, ale nabitý roster se ve druhé polovině také do vyřazovací části ani nedostal. 

Bylo jasné, že přijdou změny. A podle Twitterového účtu LEC_Wooloo by se Carzzy měl vrátit zpátky do organizace, kde zažil největší úspěchy. MAD Lions údajně plánují pustit ADC Unf0rgivena, který v průběhu roku měl spíše nevyrovnané výkony. Po několika skvělých výkonech přišel propad, nedostatek konzistence byl viděz zejména v klíčových zápasech.

Pro Čecha by to bylo zřejmě nejlepší možné řešení. Trh s ADC je v LEC poměrně přehlcený, týmy mají kvalitní hráče a zpátky do poolu na tuto pozici se má vrátit také Hans Sama. Carzzy by v MAD Lions navázal na předchozí spolupráci a mohl se potkat se starými známými, tedy pokud v týmu nadále zůstanou.

MikyX zpět do G2?

Další velká novinka se také týká Čecha. Patrikovi zřejmě odejde parťák na botlince MikyX, který byl loni v rámci rebuildu G2 odsunut na vedlejší kolej. Nakonec zamířil neočekávaně do Excel, kde s týmem vybojoval historickou účast v play-off. Právě společně s Patrikem sklízeli poměrně dost chvály, protože patřili mezi lepší duo v lize.

Ovšem ani G2 nejsou nakonec spokojeni s výsledky a chystají změny. Místo Flakkeda by měl zaujmout zmíněný Hans Sama, který se vrací z Team Liquid. Jeho přáním pak bylo hrát s bývalým spoluhráčem MikyX,  bývalá botlinka Misfits. V barvách čerstvě zaniklého týmu spolu nastupovali v roce 2018, kdy z toho bylo čtvrté místo.

Znamená to také, že na trh se dostává Targamas. Talentovaný support patřil k tomu lepšímu v barvách G2 po celý rok, na mezinárodní scéně přišel pochopitelně trošku zásek, ale to je v rookie sezóně hráče očekávané. Mladý Belgičan bude zajisté horkým zbožím a lze očekávat, že po něm nějaký silný tým šáhne. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.