League of Legends

Carzzy a Humanoid to zvládli! S MAD Lions postupují mezi nejlepší čtyřku MSI

Carzzy a Humanoid to zvládli! S MAD Lions postupují mezi nejlepší čtyřku MSI
19. 5. 2021
  |  

Příběh MAD Lions nekončí. Po svém historickém triumfu v LEC mají nyní šanci získat i první mezinárodní trofej. Na MSI zvládli vyrovnanou druhou skupinovou fázi nazvanou Rumble Stage a ze čtvrtého místa postupují do semifinále, kde na ně čekají Damwon Gaming.

Poslední hrací den ovšem stále mohli Češi vypadnout, a to na úkor Cloud9. Těm se ovšem oblíbený “miracle run” nepovedl, když dva možné scénáře postupu byly ukončeny hned zkraje. Nejenže parta kolem Perkze nezvládla svůj klíčový zápas proti PSG Talon, také MAD Lions ve svém zápase porazili čínské favority RNG a zajistili si čtvrtou pozici. Poslední dohrávka proti C9 tak byla už jen formalitou, která dopadla vítězně pro Američany. Ti tak opouští MSI na konečném pátém místě.
Vítězem Rumble Stage se stávají Korejci Damwon Gaming, loňský vítěz Worlds je zároveň největší favoritem na zisk další mezinárodní trofeje. Na druhém místě skončili RNG a jako třetí PSG Talon.

Vzhledem k letošním pravidlům má vítěz skupiny nárok na výběr, zda chce své semifinále odehrát s týmem na třetím či čtvrtém místě. Damwon Gaming se rozhodli v prvním BO5 turnaje utkat s evropskými šampiony. Strach může nabudit i fakt, že s výběrem soupeře příliš neotáleli. “Damwon měli na rozhodnutí několik hodin, ale okamžitě řekli MAD Lions,” oznámila s úsměvem moderátorka Sjokz. Po tomto rozhodnutí tedy tvoří další dvojici RNG a PSG Talon. Vítěze MSI poznáme v neděli 23. května, semifinálová utkání se odehrají v pátek a sobotu.

Konečné umístění skupin:

  1. Damwon Gaming 8-2
  2. Royal Never Give Up 7-3
  3. PSG Talon 6-4
  4. MAD Lions 5-5
  5. Cloud9 3-7
  6. Pentanet.GG 1-9
  • 1. Semifinále: MAD Lions - Damwon Gaming
  • 2. Semifinále: PSG Talon - Royal Never Give Up
Zdroj úvodní fotografie: Twitter LoL eSports
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.