League of Legends

Carzzy a Humanoid jedou na Worlds! Rekkles možná zůstane doma

Carzzy a Humanoid jedou na Worlds! Rekkles možná zůstane doma
16. 8. 2021
  |  

Česká dvojice z MAD Lions si výhrou 3:1 nad G2 Esports zajistila účast na podzimních mistrovství světa v League of Legends. Máme za sebou první víkend play-off LEC a už teď je jasné, že to bude drama až do konce.

První 3 zápasy play-off LEC jsou za námi.
 
  • Rogue vs. Misfits Gaming (3:2 pro Rogue)
  • G2 Esports vs. MAD Lions (3:1 pro MAD Lions)
  • Fnatic vs. Team Vitality (3:2 pro Fnatic)
 
Vyřazovací souboje sice teprve začaly, ale už po prvním víkendu známe 2 ze 3 evropských týmů, které pojedou na Worlds 2021 do Číny. Jsou to MAD Lions s českou dvojicí Marek “Humanoid” Brázda a Matyáš "Carzzy" Orság a také tým Rogue - jelikož oba týmy vyhrály své zápasy v prvním kole play-off, je už nyní jasné, že budou mít dostatek bodů za jarní a letní split, aby skončily přinejhorším na 2. a 3. postupovém místě.
 
Samozřejmě "nejjednodušší" způsob jak postoupit je vyhrát letní split! A o poslední postupový slot se strhne obrovská bitva. Poprvé od roku 2016 neuvidíme na Worlds evropskou dvojici G2 Esports a Fnatic - týmy, které jako jediné z celého Západu dosáhly až na finále Worlds (Fnatic 2018, G2 Esports 2019).
 
Zatím se totiž opakuje příběh jarního splitu LEC, kdy v MAD Lions lidé postupně začali ztrácet důvěru, jenže lvi naopak rozjeli neskutečné tempo a porazili favority G2 a Rogue. Tentokrát máme za sebou výhru nad G2. Příští víkend se ale MAD utkají právě s Rogue o přímý postup do finále!
 
Pokud si MAD Lions udrží tuto formu, čeká nás zase obrovská česká radost v LEC.
 
Největší rozdíl v sérii byl v horní části mapy, kde top laner MAD Lions, İrfan Berk "Armut" Tükek, naprosto přehrál Wundera z G2 Esports, který je známý svým sarkastickým humorem na Twitteru a přístupem, že netrénuje tak intenzivně a občas si zahraje jiné hry, například WoWko.
 
Vizicsacsi - nový top lane trenér MAD Lions; zdroj: flickr.com/photos/lolesports
Armut naopak dostal od MAD Lions nového pomocníka, kterým není nikdo jiný než legendární evropský top laner Vizicsacsi, který se proslavil hlavně v barvách Unicorns of Love. Vypadá to, že tréninkový přístup MAD Lions dává celkem na frak víc ležérnímu stylu a humoru G2 Esports a popravdě by nebylo vůbec překvapením, kdyby G2 po tomto splitu vyměnili právě top lanera. 
 
Není dlouhodobě možné, aby prohrával tým, který má v sestavě legendárního mid lanera a dvojnásobného finalistu Worlds, Capse, nebo jedno z nejlepších AD carry Západu, Rekklese.

Rekkles přemýšlí, že se možná letos nepodívá na Worlds; zdroj: flickr.com/photos/lolesports
V posledním víkendovém zápase pak Fnatic porazili Team Vitality, kteří vypadávají z play-off. Fnatic tedy bude čekat cesta k potenciálnímu finále přes Misfits Gaming, poté G2 Esports a přes prohraného v zápase MAD Lions vs. Rogue.

Zdroj náhledového obrázku: flickr.com/photos/lolesports/
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.