G2

Carlos končí ve funkci CEO svého týmu G2 Esports

Carlos končí ve funkci CEO svého týmu G2 Esports
24. 9. 2022
  |  

Carlos Rodriguez odstoupil z funkce generálního ředitele jedné z největších esport organizací světa. Zakladatel G2 byl počátkem tohoto týdne postaven mimo službu poté, co na svém Twitteru sdílel video, jak oslavuje s misogynním influencerem Andrewem Tatem. Nyní se Carlos se svým týmem rozloučil úplně.

„Nepodporujeme žádnou formu misogynie,” uvedla společnost G2 v prohlášení na sociálních sítích. „I nadále chceme posilovat inkluzivitu a podporu rozmanité herní komunity.”

Carlos "ocelote" Rodriguez působil jako zakládající generální ředitel G2 od založení týmu v roce 2015. Organizace začala se zaměřením na League of Legends, ale brzy se rozrostla o celou řadu dalších úspěšných sekcí. Pod křídly G2 působí také čistě ženské týmy, v čele se sestavami v League of Legends a VALORANT.

Bývalý hráč League of Legends, který svého času působil i v SK Gaming, dnes oznámil svůj odchod ve videu na jeho osobním Twitteru. „Přijímám plnou odpovědnost za vše, co se v posledních dnech odehrálo,” uvedl Rodriguez ve videu. „Věřte mi, když říkám, že se kvůli tomu cítím zatraceně zničeně.”
Zdroj: G2 Esports / Twitter
Carlos ztratil spoustu podporovatelů zejména obhajováním svého spojení s Tatem. Andrew Tate je kontroverzní postavou napříč internetovým prostorem, kvůli údajným podvodům a misogynní prezentaci. Poté, co si fanoušci G2 a další osobnosti esportu všimli Tatea po Carlosově boku v původním videu, generální ředitel G2 prohlásil, že může „pařit s kým kurva chce” a zároveň Andrewa označil za svého přítele.

Rodriguez okamžitě pocítil důsledky svých slov. Kromě pozastavení činnosti a nakonec odstoupení z pozice, kterou zastával téměř devět let, stálo spojení s Tatem údajně G2 Esports také zisk spotu v jakékoliv franchising VALORANT lize. 

„G2 jsem založil před více než osmi lety a rozjel jsem ho z toho, co jsem si vydělal jako hráč, investoval jsem do něj všechno, nejen peníze, ale i čas," řekl Rodriguez ve svém vyjádření. „To, co bylo původně mým snem, se nakonec stalo skupinou lidí s podobnými ambicemi, kulturou a vizí. To je něco, na co budu vždy rád vzpomínat. ”G2 Esports zatím nezveřejnili žádné informace o jeho nástupci.

Zdroj úvodní fotografie: G2 Esports


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka