League of Legends
Wild Rift

Bývalý profesionální hráč League of Legends Uzi zakládá vlastní e-sportový tým

Bývalý profesionální hráč League of Legends Uzi zakládá vlastní e-sportový tým
29. 7. 2021
  |  

Legendární čínské ADC ze světa e-sportu nemizí. Uzi, který svou drtivou část své kariéry spojil s týmem RNG, ukončil loni v červnu kariéru ze zdravotních důvodů. Trojnásobný vítěz LPL se nyní na scénu vrací, spoluzakládá vlastní organizaci s názvem Ultra Fantastic Gaming (UFG).

Ač se to přímo vybízí, tak nový tým (alespoň v začátcích) nebude soupeřit v klasickém League of Legends, ale na tom mobilním. UFG se bude soustředit na mobilní hru Wild Rift, kterou by v průběhu roku 2021 měla společnost Tencent uvést na čínský trh pod názvem League Mobile. Obecně mobilní hry a její e-sportová scéna zažívá velký boom a s vydáním tohoto titulu lze očekávat ještě větší nárůst popularity.

Podle zatím nepotvrzených zpráv se v Číně plánuje pro tuto mobilní vytvořit ambiciózní e-sport scéna s několika ligami, včetně například influencerské. UFG chce této situace využít a proto shání svůj první roster. Hráčům slibuje zajištění profesionálních podmínek ke hraní a minimální plat $922 (v přepočtu cca 20 tisíc korun), který ovšem může být i vyšší. Podmínkou je minimálně 16 let a prokazatelné zkušenosti v League Mobile či další mobilní hře Kings of Glory.
Dalším bonusem je samozřejmě úzká spolupráce s Uzim. Čínský legendární hráč patří mezi nejproslulejší ADC celého League of Legends vůbec. Během své osmileté kariéry zvítězil třikrát v LPL a ovládl také MSI. Nejcennější trofej v podobě Worlds mu vždy jenom těsně unikla, dvakrát totiž společně s RNG skončil na druhém místě.

Loni v červnu ze zdravotních důvodů ukončil ve svých 23 letech kariéru, což je z dnešního pohledu na profesionálního e-sportového hráče celkem brzy. Dlouhodobě ho ovšem trápila bolest rukou, ramen a nohou, ze stresu a špatné životosprávy mu byla také objevena cukrovka. Nyní otevírá novou kapitolu svého života ve funkcionářské roli.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter Inven Global
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.