CS2

Bývalý hráč Entropiqu první, mezi elitou i legendy CS:GO aneb jak vypadá první žebříček v CS2

Bývalý hráč Entropiqu první, mezi elitou i legendy CS:GO aneb jak vypadá první žebříček v CS2
29. 9. 2023
  |  

Jen krátce po začátku nové kapitovy v podobě hry CS2 se hráči pustili do hodnocených zápasů módu Premier a sběru bodů ratingu, které byly při oficiálním otevření plné verze hry resetovány. Velmi rychle se na čelo světové tabulky v úvodu hry dostal německý IGL Christoph "red" Hinrichs, kterého můžete znát z letošního působení v dresu Entropiq, na hranici první desítky pak fluktuovaly legendy jako olofmeister, GuardiaN nebo GeT-RiGhT s forestem.

Zatímco během svého půlročního angažmá v dresu Entropiq Christoph Hinrichs se svým týmem dokázal ovládnout maximálně uzavřenou kvalifikaci na Tipsport CS:GO Bratislava, v prvních hodinách CS2 si uzmul úspěch individuální. Během úvodních čtyřiadvaceti hodin nové sezony v módu Premier kraloval celému světu, po probuzení jihoamerických hráčů s nicky louie a landmaz pak spadnul na třetí příčku. Právě louie je navíc historicky prvním hráčem, který v plné verzi CS2 pokořil hranici 20 000 ratingu. I přes výkony dvojice hráčů z druhého břehu Atlantiku se však
red stále drží na první příčce alespoň mezi evropskými hráči. 

Velmi dobře se daří mezi jmény ze starého kontinentu i slovenskému GuradiaNovi. Ten ze svých osmnácti odehraných zápasů zvládl opanovat šestnáct, což mu
s ratingem jen těsně pod 18 000 v Evropě  zajišťuje umístění mezi nejlepší šestkou.

Je však otázkou, zda-li skvělé výsledky Ladislava Kovácse pomohou jeho Cryptově ve skupinách Tipsport CS:GO Praha 2. Podle posledních informací sice pořadatel PLAYzone prahnul po změně hry jakmile to bude možné, ale vzhledem k tomu, že světlo světa stále nespatřily programy umožňující kvalitní a plynulý průběh zápasů na nenativních serverech, se dá polemizovat, že i skupinová fáze poslední zastávky před brněnským MČR bude ještě na staré verzi CS:GO. Možná změna hry by ale mohla být dokonána během více než týdenní pauzy mezi skupinami a play-off. 

Stará verze hry ale sedla Kovácsovým CS2 spoluhráčům. GuardiaNa bylo možné sledovat na jeho Twitchi, kde v průběhu posledních hodin společně s olofmeisterem, fribergem, GeT_RiGhTem a dalšími ničil soupeře právě v módu Premier. Stane se z Counter-Strike 2 líheň navrátilců mezi profíky?

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.