CS:GO

Bude to Last Dance hry CS:GO? BLAST Premier Spring Final v USA startuje ve středu

Bude to Last Dance hry CS:GO? BLAST Premier Spring Final v USA startuje ve středu
6. 6. 2023
  |  

Kdo ovládne dost možná poslední CS:GO tier 1 turnaj roku? V severoamerickém Washington D.C. odstartuje ve středu BLAST Premier Spring Final 2023, ve kterém se rozdá $425,000 a titul za jarní část sezony. V akci budou Vitality, Heroic, FaZe nebo G2 Esports.

Do USA přiletěly další týmy, které doplní již na místě připravené celky, které zůstaly v zámoří po IEM Dallas. Rychlou aklimatizaci budou muset zažít například zejména Vitality, vítěz posledního CS:GO Major turnaje. Další evropské celky na místě totiž už byly ze zmíněného předchozího turnaje.

Vše započne už ve středu v 16:00, kdy proti sobě nastoupí brazilští Imperial a francouzsko-dánský tým Vitality. Následovat bude bitva mezi G2 Esports a Cloud9, respektive Heroic s Complexity. Na závěr hracího dne (pro Evropany v noci ze středy na čtvrtek) odehrají svůj úvodní duel FaZe s Astralis.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin, hrané double-elimination formátem, kdy tým potřebuje ze dvou zápasů alespoň v jednom zvítězit, aby si vysloužil postup do vyřazovací části. Vítězové skupin jdou do semifinále, poražení finalisté Upper Bracket a vítěz eliminačního zápasu jdou do čtvrtfinále. O to důležitější je zvládnout úvodní BO3 duel, který znamená jistotu účasti ve vyřazovacích bojích.

Vítěz BLAST Premier Spring Final si ze Spojených států amerických odveze $200,000 a slot na zimním BLAST Premier World Final 2023, který bude tradičně i letos vyvrcholením celé sezony 2023.

Přímý přenos severoamerického tier 1 turnaje můžete sledovat už ve středu od 16:00 kdy proti sobě nastoupí Imperial a Vitality. Zápasy budou přenášeny na Twitch kanále BLAST Premier v anglickém jazyce. Česko-slovenské vysílání s největší pravděpodobností nebude k dispozici.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.