CS2

Brollan v MOUZ oslnil, organizace ho podepisuje na stálo

Brollan v MOUZ oslnil, organizace ho podepisuje na stálo
13. 6. 2024
  |  

Dlouhá pauza se na Brollanovi vůbec nepodepsala. Talentovaný hráč začal v MOUZ rovnou pálit ostrými, až ho nakonec organizace získala na stálo.

Hostování proměněno v přestup. Švédský rifler začátkem roku přijal nabídku MOUZ, aby nahradil odcházejícího Frozena, který přijal nabídku jít do světové jedničky FaZe. Vývoj osudu je ovšem vždy nevyzpytatelný a o pár měsíců později je jeho bývalý zaměstnavatel nejlepším týmem podle HLTV rankingu. Od příchodu Brollana začala nová éra týmu plná trofejí a vůbec historickým umístěním na prvním místě populárního portálu.

Spojení Brollana a MOUZ je zkrátka match made in heaven. Květen je nejpovedenějším měsíce organizace, kdy v jednom týdnu získaly hned dvě trofeje, několik týdnů předtím padla i stříbrná medaile z IEM Chengdu. Historie si pamatuje ovšem primárně vítěze, proto nejen hráči, ale i fanoušci budou vzpomínat na dvě zlaté z BetBoom Dacha a ESL Pro League S19, kdy organizace získala i téměř půl milionu dolarů ve výhrách.

Nesmí se opomenout ani způsob, jakým oba turnaje parta vyhrála. V obou případech šlo o čistý stomp 3:0, a to proti nim nestál žádný lehký soupeř. Úvodní finále bylo s Vitality a rozjetým ZyWooem, to druhé zase proti Spirit, kde mají vycházející hvězdu Donka. Kdo by takové výsledky čekal po odchodu Frozena, který byl braný jako jedna z hlavních hvězd nejen MOUZ, ale celkově světového CSka.

Jak už to tak bývá, občas i nepříjemná změna může vést k lepším zítřkům. A angažování Brollana je tomu důkazem. Švédský rifler měl přitom téměř roční pauzu od kompetitivního hraní. Naposledy působil v NiP, předtím několik let s Fnatic. Hostování v MOUZ mělo být otrkání a otestování, jak mu to zpátky na serveru půjde. A ukázalo se, že náramně. I s ním v týmu může organizace pomýšlet na pěkný deep-run na nadcházejících Majorech. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.