CS:GO

Brazilský sen: FURIA šokovala 2:1 Natus Vincere a na domácím IEM Major už je v TOP 4

Brazilský sen: FURIA šokovala 2:1 Natus Vincere a na domácím IEM Major už je v TOP 4
12. 11. 2022
  |  

Brazilský sen o CS:GO Major triumfu žije! FURIA dokázala v těžkém čtvrtfinálovém zápase zdolat tým Natus Vincere a hala v Rio de Janeiro propukla radostí.

Natus Vincere, jeden z posledních celosvětových mohýkánů a také jeden z nejčastěji volených týmů do pickems, skončil. O předčasný konec ukrajinské organizace na IEM Major Rio 2022 se postarali "domácí" - tým FURIA.

Na úvodní mapě se sice Natus Vincere podařilo zvítězit v poměru 16:14 po velmi těsných polovinách (7:8), přesto to FURIA s obrovskou podporou v zádech nevzdala a kráčela za vítězstvím.

Kaike "KSCERATO" Cerato se 24 killy postaral o vítězství na mapě Ancient, kde se podařilo Brazilcům za T-side uhrát 10 kol už v rámci první poloviny, aby to následně dohráli za CT. 

Také Mirage, jakožto decider, měla podobný průběh. FURIA ovládla první půli (8:7), dobře nastoupila do druhé a Natus Vincere se nepodařilo s průběhem už nic udělat. Jeden z favoritů na celkové vítězství je tak ze hry venku, naopak sen domácích o úspěchu před skvělým publikem žije.

FURIA vs. Natus Vincere

Výsledek - 2:1
  • de_nuke 14:16 (7:8)
  • de_ancient 16:10 (10:5)
  • de_mirage 16:10 (8:7)

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESL_CS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.