CS:GO
PGL Major 2022

Brazilské loučení. FURIA padla s týmem Spirit, ten v semifinále vyzve FaZe

Brazilské loučení. FURIA padla s týmem Spirit, ten v semifinále vyzve FaZe
20. 5. 2022
  |  

S Antwerpách smutní zejména početná brazilská fanouškovská základna. Tým FURIA nezvládl čtvrtfinále PGL Major Antwerp 2022 se Spirit a končí. Ve druhém zápase uspěli FaZe nad NIP.

V úvodním čtvrtfinále PGL Major Antwerp 2022 vyzvali NIP favorizované FaZe. Na první mapě se podařilo FaZe soupeřící Ninjas in Pyjamas dokonale zaskočit a favorit mířil za vítězem. Mnoho fanoušků a expertů už neočekávalo, že by se povedlo švédskému celku otočit zápas přes nepopulární Overpass.

FaZe vs. Ninjas in Pyjamas

  • Výsledek - 2:1
    • de_nuke 16:10 (9:6)
    • de_overpass 13:16 (7:8)
    • de_inferno 16:8 (7:8)

Přesto byl však opak pravdou a NIP dokázali FaZe porazit ve 29 kolech mapy de_overpass (16:13), zásluhu na tom měli zejména Hampus "hampus" Poser a Ludvig "Brollan" Brolin. Rázem bylo srovnáno a šlo se na decider. FaZe začali cítit tlak, který však vyhecoval světovou jedničku ke skvělému výkonu.

Helvijs "broky" Saukants dopomohl FaZe k úvodním bodům, které zajišťovaly kontakt s Ninjas in Pyjamas v první polovině. NIP nakonec zakončili polovinu vítězstvím 8:7. Posléze se však za T-side nemohl vedoucí tým prosadit a FaZe sérií 9 kol v řadě dokázali zvítězit, čímž si zajistili semifinále. Celkovou zásluhou na vítězství v decider mapě měla zejména estonská hvězda ropz.
Do druhého zápasu, který se rozehrál po 21. hodině, nastoupilo překvapení Legends Stage, tým Spirit a favorizovaní Brazilci v týmu FURIA. Spirit pokračovali ve vyrovnaných výkonech a v polovině první mapy drželi s brazilským týmem krok. 

Posléze se však Spirit rozjeli k zajímavému výkonu, na který FURIA už nedokázala reagovat. Ruský celek zakončil mapu vítězstvím 16:12 a po 28 kolech poslal zápas na vlastní pick (Ancient).

Podobný scénář nabízela i další mapa série. Vyrovnaná první půle tentokrát skončila nejtěsnějším možným vítězstvím Spirit (8:7), poté však došlo na velkolepou jízdu ve druhé půli. FURIA získala jediné kolo a po výsledku 8:16 padla i podruhé. Do semifinále s FaZe tak zamířili Spirit.

 
Spirit vs. FURIA

  • Výsledek - 2:0
    • de_vertigo 16:12 (7:8)
    • de_ancient 16:8 (8:7)
    • de_mirage

Zdroj úvodní fotografie: @PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.