CS:GO
CS2

Blogg1s a kreaz se upsali čínské organizaci Wings Up, prezentace posil vzbudila rozruch

Blogg1s a kreaz se upsali čínské organizaci Wings Up, prezentace posil vzbudila rozruch
4. 10. 2023
  |  

Za nejhorší představení představení vůbec portál HLTV.org označil oznámení čínské organizace Wings Up, stejná slova pak použila v komentářích pod příspěvkem i samotná organizace. Ta krátce po třetí hodině odpolední představila světu příchod českého snipera blogg1se a Švéda kreaze, sdělení na platformě Twitter ale doprovázela velmi netradiční grafika.

Asie v herním titulu Counter-Strike nepatří mezi bohaté líhně talentů a hráčů světové scény, v posledních letech ale výkonnost tohoto regionu roste a i hráči si začínají tamních týmů všímat. Jedním z lapených střelců, kterým Čína učarovala, je i ostravský Dominik "blogg1s" Janita.

Ten se k organizaci Wings Up připojil se svým kolegou Rasmusem "kreaz" Johanssonem a spolu tak doplnili čtveřici jmen v sestavě organizace, která se nejspíš bude prezentovat šestičlennou soupiskou. 

V podcastu RANK UP, který blogg1s tvoří společně s leckrem, Dominik Janita prozradil, že z části za toto angažmá vděčí svému kamarádovi a bývalému spoluhráči destymu. Ten jej údajně dříve motivoval přijmout kreazovu nabídku hostovat v jeho mixu a poté, co se osvědčil, mu kreaz předložil plán s cestou do Číny. Blogg1sovi se přitom zpočátku samotné hostování v kreazově týmu nezamlouvalo, rada destyho ale odstartovala v životě čtyřiadvacetiletého odstřelovače novou etapu.
Blogg1s se na listině volných hráčů ocitnul poté, co jeho služby již nebyly v plánech organizace Sampi, kde jej nahradil fino. Naopak kreazova pozice se dlouhou dobu na evropské scéně neměnila. Pro pětadvacetiletého Švéda, který se svou přítelkyní bydlí na Slovensku, vyšlo slunce kariéry nejvýše v roce 2022, kdy s celkem Finest bojoval o umístění mezi předními týmy T2 scény. Od té doby se ale potlouká po scéně v mixech, s týmy eEriness a Entropiq Future se představil na obou dosavadních kvalifikacích turnajů seriálu Tipsport CS:GO.

Hráči se zkušenostmi z CZ/SK scény přestupují do organizace Wings Up, která v regionálním rankingu Číny drží třetí místo. Nad Wings Up se drží jen TYLOO a Lynn Vision.  Právě tyto celky a některé další jsou ale konkurencí, která Wings Up v poslední době odskočila, akvizicí dvojice evropských hráčů ale pro organizaci roste šance na úspěch nejen na regionální scéně, ale i na směřování k Majoru. 

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.