CS:GO

Velký test. Device nyní může ukázat, že je skutečně jedním z nejlepších, nehledě na tým

Velký test. Device nyní může ukázat, že je skutečně jedním z nejlepších, nehledě na tým
23. 4. 2021
  |  

V Astralis brali hráči triumf za triumfem za pomoci společných nadstandartních výkonům a týmové práci. Nyní se může Nicolai "device" Reedtz zařadit po bok hvězd, které obstojí i bez těch nejlepších spoluhráčů.

O jeho kvalitách nikdo nepochybuje. Důkazem budiž nejen desítky vyhraných turnajů, 4 Major tituly, ale také 2 individuální ocenění pro MVP celého Major turnaje. Od roku 2014 jsme jej pokaždé viděli v TOP 20 hráčích planety za uplynulý rok, přičemž:

  • v roce 2014 nakoukl do žebříčku na 20. místě, 2017 bral 5. místo
  • v letech 2015, 2016, 2019 a 2020 mu patřilo 3. místo
  • v roce 2018 si došel pro 2. místo 
Pro device se nyní otevírá velká výzva. Může zavřít ústa všem pochybovačům, jenž jej označují za hvězdného hráče pouze díky úspěchu Astralis coby celku.
Jiří "Bananides" Johanides
Domácí CS:GO komentátor
Rozhodně tedy nelze říct, že jeho triumfy byly zapříčeněny "jen" hvězdnými spoluhráči. Co ale vždy Astralis zdobilo, byla týmovost a "new meta". Byli to právě dánští hráči, kteří začali přicházet z inovacemi nejen na serveru, ale také v pozadí organizace. Počínaje podíly ve vlastní organizaci a nadstandardními vztahy s vedením státního aparátu...

V 25 letech jde Nicolai "device" Reedtz budovat po týmové stránce vše od nuly. Nyní mu jeho triumfy budou jen dávat zátěž očekávání nad jeho současným týmem a výsledky. Jestli něco ale Astralis vždy šlo, byla to práce s médii a tlakem, který na ně byl vytvářen. Toto si musí device přenést do svého nového působiště. Právě v něm bude totiž vždy konfrontován s tím, že on by měl být tím tahounem a že díky jeho zásluze by měla CS:GO sestava přinést do NIP trofeje.

Pátek 23. dubna, 12:00. Datum a čas, který mnoho fanoušků asi dlouho nezapomene. Chvíle, kdy HLTV.org vypustilo na základě příspěvků ze sociálních sítí NIP informace o finalizaci přestupu. Nicolai "dev1ce" Reedtz není po Tímto datem si troufnu říct, začala nová éra CS:GO na nejvyšší úrovni.

O komentář k jednomu z největších přestupů CS:GO scény, a pozici device, jsme požádali populárního domácího komentátora Jiřího "Bananides" Johanidese::

"Pro device se nyní otevírá veliká výzva. Může zavřít ústa všem pochybovačům, jenž jej označují za hvězdného hráče pouze díky úspěchu Astralis coby celku. Je jedním z nejlepších hráčů historie CS:GO a pro NiP může být vstupenkou na světový vrchol."

Prvním turnajem by pro švédskou organizaci měl být Flashpoint 3, který se hraje od 10. května.

Zdroj úvodní fotografie: gaimer.net
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.