CS:GO

BLAST.tv Paris Major bude posledním v historii CS:GO

BLAST.tv Paris Major bude posledním v historii CS:GO
24. 3. 2023
  |  

BLAST.tv Paris Major bude historicky posledním Majorem v rámci hry Counter-Strike Global Offensive. Další Major proběhne až v březnu 2024 již ve hře Counter-Strike 2.

V nedělní podvečer vyšlo na oficiálním twitterovém účtu Counter-Striku oznámení, že BLAST.tv Paris Major, který proběhne v květnu letošního roku, bude posledním Majorem v historii Counter-Strike: Global Offensive! Další Major, který se bude konat v březnu 2024 proběhne již v novém kabátě ve hře Counter-Strike 2.

Toto oznámení tak přichází pouze pár dní po oznámení nového Counter-Striku, který má přijít v létě letošního roku. 

Pařížský Major bude devatenáctým a zároveň posledním Majorem v historii této hry. Kdo získá poslední titul se dozvíme 21. května, kdy je naplánováno finále tohoto turnaje.

Za desetiletou historii Majorů se nejúspěšnější organizací stali dánští Astralis, kteří si připsali titul hned 4x (ELEAGUE Major Atlanta 2017, FACEIT Major London 2018, IEM Katowice Major 2019, StarLadder Berlin Major 2019). Jediným celkem, který je může ještě dorovnat jsou Fnatic, kteří si titul připsali hned 3x (DreamHack Winter 2013, ESL One: Katowice 2015, ESL One: Cologne 2015). Dalších jedenáct organizací si připsalo titul jedenkrát. Celkem tak třináct organizací dosáhlo na nejvyšší milník Counter-Striku. Uvidíme v květnu čtrnáctou organizaci pozvednout titul, nebo si ho připíše jeden z bývalých vítězů?

Zdroj úvodní fotografie: Valve

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.