CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: Virtus.pro titul neobhájí! Tuzemští hráči si v neděli zahrají o postup

BLAST.tv Europe RMR: Virtus.pro titul neobhájí! Tuzemští hráči si v neděli zahrají o postup
8. 4. 2023
  |  

Třetí den evropské RMR skupiny "A" poslal další tři celky do Paříže! Z postupu se radují GamerLegion, Into the Breach a Bad News Eagles. Na poslední CS:GO Major naopak nepostoupí obhájci Virtus.pro. Všichni tuzemští hráči si zahrají v neděli o postup.

Sobotní den evropské RMR skupiny "A" nabídl celkem šest zápasů. Úvodní tři duely, v nichž mohli diváci sledovat všechny tuzemské hráče, postavily proti sobě v eliminačních zápasech celky se skóre 1-2. Všichni tři naši hráči udělali česko-slovenským fanouškům radost, jelikož OG si nejdříve poradili 2:0 s ruskou sestavou 1WIN, vzápětí porazili Apeks stejným výsledkem Sprout a MOUZ vyřadili po výhře 2:0 vítěze posledního Majoru Virtus.pro.

Ve zbylých utkáních se již jednalo o přímý postup na pařížský Major. Bývalá organizace Patrika "Zero" Žúdela, GamerLegion, si poradila 2:1 s celkem Falcons, Into the Breach porazili stejným výsledkem ukrajinskou sestavu B8 a v zápase večera si na dvou mapách poradili kosovští Bad News Eagles s FaZe.

Dvojici Natus Vincere a fnatic, kteří si zajistili postup již v pátek, doplní v Paříži GamerLegion, Into the Breach a Bad News Eagles.

Překvapivě končí Virtus.pro a FaZe se o svůj slot budou muset poprat ještě v neděli.
Výsledky 4. kola evropské skupiny A.
V neděli se odehrají celkem čtyři zápasy. V jednom z úvodních duelů v 11:00 se utkají Bad News Eagles s GamerLegion, kteří ač mají postup už jistý, tak si zahrají ještě o seeding. Vítěz duelu postoupí rovnou do Legends Stage, poražený se bude muset smířit s Challengers Stage.

Zbylá tři utkání již budou o přímý postup na poslední CS:GO Major. Zde se nejdříve představí Adam "NEOFRAG" Zouhar, který se svými OG vyzve sestavu Falcons. O pár chvil později naskočí do svých zápasů i Martin "STYKO" Styk a David "frozen" Čerňanský. První jmenovaný vyzve ukrajinský celek B8, druhý jmenovaný se bude muset poprat se světovými dvojkami FaZe.
Rozpis nedělního dne evropské skupiny A.
Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv
Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.