CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: Úvodní den přinesl ukrajinské překvapení, NEOFRAG je zápas od vyřazení

BLAST.tv Europe RMR: Úvodní den přinesl ukrajinské překvapení, NEOFRAG je zápas od vyřazení
6. 4. 2023
  |  

Čtvrtečním dnem se rozběhla skupina "A" evropského RMR, která přinesla hned na úvod několik překvapení. Ukrajinští B8 si v pátek zahrají o postup. MOUZ a Apeks mají po prvním dni skóre 1-1. NEOFRAG bude po neúspěšných zápasech čelit vyřazení.

Cesta na historicky poslední CS:GO Major započala. V evropském RMR, které rozehrálo svou první skupinu, můžeme nalézt hned tři tuzemská želízka, která se poperou o postup do Paříže.

David "frozen" Čerňanský reprezentuje 10. celek světa MOUZ, Adama "NEOFRAG" Zouhara můžeme vídat v dresu OG a Martin "STYKO" Styk naskakuje za norskou organizaci Apeks.

1. kolo

Hned úvodní kolo přineslo několik překvapivých výsledků. V prvním zápase nestačili favorizovaní MOUZ s frozenem na ukrajinskou sestavu B8 a připsali si překvapivě vysokou prohru 9:16 na ancientu. O pár chvil později naskočili do zápasů další favorité v podobě fnatic a Natus Vincere. Fnatic se nadřeli s 80. celkem světa Viperio a výhru si zajistili až v prodloužení 22:20. Natus Vincere na tom byli podobně a britskou organizaci Into the Breach porazili také až v prodloužení výsledkem 22:19.

Z tuzemských zástupců uspěl v prvním kole pouze Martin "STYKO" Styk, který s Apeksem porazil sestavu GamerLegion přesvědčivě 16:8. OG s Adamem "NEOFRAG" Zouharem podlehli světovým dvojkám FaZe 10:16.

Ve zbývajících zápasech porazili Virtus.pro 16:9 SAW, Bad News Eagles nestačili stejným poměrem na 1WIN a Falcons, kteří mají v sestavě legendy jako Kennyho "KennyS" Shruba a Nathana "NBK" Schmitta zdolali Sprout 16:12.
Výsledky 1. kola evropské skupiny A.

2. kolo

Druhé kolo, které odstartovalo hned po odehrání úvodních duelů, začalo dalším překvapivým výsledkem. B8 zdolali po MOUZ i obhájce Majoru Virtus.pro 16:14 a zajistili si zápas o postup do Paříže. Kromě nich si druhé vítězství připsali také Natus Vincere, fnatic a FaZe. Poslední jmenovaný zdolal ve svém zápase slovenského střelce STYKA 16:13.

Tuzemské fanoušky potěšil ve druhém kole pouze frozen, který se svými MOUZ dokázal porazit portugalské SAW 16:12. Nešťastný den zažil NEOFRAG, jenž musel skousnout druhou porážku, tentokrát s GamerLegion poměrem 9:16 a v pátek tak bude čelit vyřazení z RMR.
Výsledky 2. kola evropské skupiny A.

3. kolo

Páteční den nabídne pro diváky nejdříve čtyři BO1 zápasy týmů s průběžným skóre 1-1. Zde se představí MOUZ a Apeks, kdy první jmenovaný vyzve francouzskou sestavu Falcons a druhý kosovské Bad News Eagles. Zbylé dvě dvojice utvoří GamerLegion s 1WIN a Virtus.pro s Into the Breach.

Poté se kvalifikace přesune k BO3 zápasům o postup, respektive vyřazení. Los určil pro zápasy o postup dvojice Natus Vincere vs. FaZe a B8 vs. fnatic. V zápasech o setrvání vyzvou OG portugalské SAW a Viperio se utká se Sprout.

Rozpis 3. kola evropské skupiny A.
Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.