CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: Skupina B odstartovala zaváháním G2, Astralis čelí vyřazení

BLAST.tv Europe RMR: Skupina B odstartovala zaváháním G2, Astralis čelí vyřazení
12. 4. 2023
  |  

Úvodní den evropské RMR skupiny B přinesl hned několik překvapivých výsledků. O postup si ve středu zahrají kromě Heroic a Vitality také 9INE a Monte. G2 zaváhali hned v prvním kole, Astralis budou bojovat o setrvání v turnaji.

Po třech již odehraných RMR skupinách odstartovala úterním dnem i evropská skupina B. Velmi našlapaná skupina, kde můžeme nalézt celky jako G2, Heroic, Cloud9, Vitality, či Astralis bojuje o celkem 8 postupových míst na historicky posledním CS:GO Majoru.

Nejočekávanějším zápasem prvního kola byl střet bývalých spoluhráčů v zápase Vitality vs. Astralis. Vitality zpočátku potvrzovali roli favorita a proti čtyřnásobným vítězům Majoru se dostali na mapě vertigo do vedení 14:5. Astralis však nesložili zbraně a dotáhli zápas až do posledního možného kola za stavu 15:14. Ve 30. kole položili Vitality bombu na "áčkovém" situ a přes veškerou snahu Astralis o retake (gla1ve těsně nezvládl 1v3 situaci), dokázali Vitality připsat potřebný šestnáctý bod a úvodní vítězství na RMR. 

První překvapivý výsledek celé skupiny se zrodil v zápase světových devítek ENCE proti ukrajinskému týmu Monte. Dvaatřicátý tým světového žebříčku zaskočil favority v úvodní polovině na ancientu, kdy se dostal do vedení 12:3 a tento náskok mu i přes snahu ENCE stačil na vítězství 16:11.

Ještě větší překvapení přišlo záhy. Polská sestava 9INE dokázala díky skvělému závěru porazit světové jedničky G2 16:14 a připsala si tak první vítězství na RMR. G2 po zpackaném RMR na IEM Rio Major v loňském roce nenaskočili ideálně ani do toho letošního.

Ve zbylých zápasech potvrdila většina favoritů svou roli a postoupila do druhého kola vítězně.
Výsledky 1. kola evropské skupiny B.
Překvapení prvního kola v podobě 9INE a Monte pokračovalo i v kole druhém. Monte si velmi přesvědčivě poradili na mapě mirage s CIS sestavou Cloud9 16:9 a 9INE zaskočili po G2 i německou organizaci BIG výsledkem 19:15. Oba celky tak mají skóre 2-0 a ve středu si zahrají o postup.

V zápasech o postup je doplní Heroic s Vitality, kteří si připsali v úterý i druhé vítězství. Heroic se v druhém kole nadřeli s celkem Aurora, kdy dokázali zvrátit stav 11:14 pěti koly v řadě a vyhrát 16:14. Lehčí zápas neměli ani Vitality, kteří ve vyrovnaném zápase porazili Ninjas in Pyjamas 16:13.

Opačnou situaci řeší ENCE, Astralis a Spirit. Tato trojice nezvládla ani své druhé utkání a ve středu budou tyto celky bojovat o přežití v kvalifikaci. Obzvlášť pro Astralis by výpadek v tomto RMR byl velkým zklamáním, jelikož by znamenal druhou neúčast na největším turnaji v řadě.

Zaváhání z prvního kola napravili G2, kteří velmi dominantně přehráli srbské outsidery iNation. Těm povolili světové jedničky pouhá 3 kola a poslali je tak do eliminačního zápasu.
Výsledky 2. kola evropské skupiny B.
Středeční den začíná v 10:00 čtyřmi BO1 zápasy týmů se skóre 1-1. Zde se utkají postupně Cloud9 s Eternal Fire, FORZE s Ninjas in Pyjamas, 500 s BIG a Aurora s G2. Vzápětí se od 13:00 přejde na BO3 zápasy o setrvání v turnaji. Zde přiřadil los proti sobě Astralis se Spirit a ENCE vyzvou srbskou organizaci iNation.

Oba zápasy o postup odstartují v 16:45, kdy polští 9INE vyzvou Vitality a Heroic se utkají s Monte.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.