CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: Prvními postupujícími jsou NaVi a fnatic, všichni tuzemští hráči čelí vyřazení

BLAST.tv Europe RMR: Prvními postupujícími jsou NaVi a fnatic, všichni tuzemští hráči čelí vyřazení
7. 4. 2023
  |  

Druhý den evropského RMR rozhodl o prvních dvou postupujících na BLAST.tv Paris Major. Jsou jimi Natus Vincere a fnatic. V kvalifikaci naopak končí SAW a Viperio. Všichni tuzemští zástupci budou v sobotu čelit vyřazení.

Druhý den evropské skupiny "A" započal čtyřmi BO1 zápasy týmů se skóre 1-1. Zde se představili i dva tuzemští hráči. David "frozen" Čerňanský se svými MOUZ bohužel podlehl 8:16 francouzské sestavě Falcons a lépe se nedařilo ani Martinu "STYKO" Stykovi, který s Apeksem podlehl kosovské sestavě Bad News Eagles v prodloužení 16:19. 

Ve zbývajících dvou duelech porazili GamerLegion ruskou sestavu 1WIN 19:16 a favorizovaní Virtus.pro překvapivě podlehli 13:16 britské organizaci Into the Breach

Po úvodních BO1 zápasech přišly na řadu vyřazovací BO3 duely. V nich nastoupil i poslední tuzemský zástupce Adam "NEOFRAG" Zouhar, který se svými OG vyzval portugalské SAW. OG zápas zvládli a po vítězství 2-1 si zajistili účast v dalším kole. V druhém eliminačním zápase porazili Sprout britskou sestavu Viperio 2-1. SAW a Viperio se tak stali prvními týmy, které v kvalifikaci končí.

Nejočekávanější duely přišly na řadu až na samotný závěr hracího dne. V prvním postupovém zápase vyzráli Natus Vincere výsledkem 2:0 na své soupeře z týmu FaZe a stali se prvním postupujícím týmem na BLAST.tv Paris Major. Nedlouho poté dohráli svůj zápas i fnatic s ukrajinskými B8. B8 sahali i po třetím překvapivém vítězství, na třetí mapě však zahráli o něco lépe hráči fnatic, kteří se po výsledku 2:1 stali druhým postupujícím do Paříže.

Výsledky 3. kola evropské skupiny A.
Sobotní den nabídne celkem tři eliminační a tři postupové zápasy. Týmy s tuzemským zastoupením se bohužel účastní eliminačních zápasů. OG nastoupí od 11:00 proti ruské sestavě 1WIN, Apeks vyzvou ve stejný čas Sprout a MOUZ se o setrvání v kvalifikaci poperou od 14:45 s Virtus.Pro.

V zápasech o postup narazí francouzská sestava Falcons na GamerLegion, FaZe se utkají s Bad News Eagles a o třetí postupový slot si to rozdají B8 s Into the Breach.
Rozpis 4. kola evropské skupiny A.
Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv
Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.