CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: Posledními postupujícími ze skupiny B jsou FORZE, NiP a ENCE

BLAST.tv Europe RMR: Posledními postupujícími ze skupiny B jsou FORZE, NiP a ENCE
14. 4. 2023
  |  

Páteční den evropské RMR skupiny B měl za úkol jen jediné. Určit poslední tři postupující na BLAST.tv Paris Major. Těmi se stali FORZE, Ninjas in Pyjamas a ENCE. Aurora, BIG a Cloud9 dostanou šanci ještě v last chance qualifier.

Poslední den evropské skupiny B nabídl hned tři zápasy o postup na BLAST.tv Paris Major. Na úvod hracího dne si v souboji CIS sestav poradili FORZE 2:0 s celkem Aurora a Ninjas in Pyjamas přetlačili stejným výsledkem německé BIG. Třetí duel nabídl souboj dvou týmů ze světové desítky. Cloud9 v tomto zápase nestačili na ENCE, kteří se tak stali posledním postupujícím ze skupiny B.

FORZE, Ninjas in Pyjamas a ENCE si dnešními výsledky zajistili postup a doplní tak pětici 9INE, Heroic, Vitality, Monte a G2, která si zajistila účast v Paříži již v předchozích dnech. 

Trojice poražených nemůže příliš smutnit, jelikož v 18:45 začíná Last chance qualifier. Celkem 6 týmů (Týmy se skóre 2-3 z obou skupin) se v pátek a sobotu popere o poslední evropský postupový slot. Kromě Aurory, BIG a Cloud9 se v této kvalifikaci představí ze skupiny A francouzští Falcons, ukrajinští B8 a světové dvojky FaZe.

Kromě výše zmíněných utkání na sebe v pátek narazili také G2 a Vitality v zápase o páté místo. Vitality si se světovými jedničkami poradili až překvapivě snadno na obou mapách a po výhře 2:0 postoupili do zítřejšího zápasu o třetí místo ve skupině. V něm narazí od 10:00 na ukrajinskou organizaci Monte. Vítěz si zajistí postup přímo do Legends Stage, poražený se bude muset smířit pouze s Challengers.

Výsledky 5. kola evropské skupiny B.
Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv
Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.