CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: Astralis budou chybět na Majoru podruhé v řadě, G2 a Vitality postupují

BLAST.tv Europe RMR: Astralis budou chybět na Majoru podruhé v řadě, G2 a Vitality postupují
13. 4. 2023
  |  

Třetí den evropské RMR skupiny B přinesl divákům celkem šest zápasů. Astralis, Eternal Fire a 500 v kvalifikaci končí se skóre 1-3. Na Major naopak postupují Monte, Vitality a G2.

Čtvrteční den druhé evropské RMR skupiny nabídl celkem šest zápasů. V  první třech duelech se jednalo o eliminační zápasy týmů se skóre 1-2, ve zbylých třech utkáních šlo naopak o přímý postup na BLAST.tv Paris Major.

Hned v úvodním eliminačním zápase šlo o všechno dvěma tradičním severským organizacím. Astralis nestačili na Ninjas in Pyjamas ani na jedné z map a pro čtyřnásobné vítěze Majoru je to tak již druhý Major v řadě na kterém nebudou. V dalším zápase porazila Aurora 2:1 Eternal Fire. Obě vyhrané mapy Aurory si ruská sestava připsala až v prodloužení. V posledním zápase ENCE vyřadili po výhře 2:0 bulharský celek 500.

V zápasech o postup na sebe nejdříve narazili FORZE a Monte. Ukrajinská organizace vedená Viktorem "sdy" Orudzhevem nedala Forze příliš šancí a po výhře 2:0 si zajistila postup do Paříže. V druhém zápase otočili Vitality vývoj utkání s BIG a po výhře 2:1 mohli začít s oslavami. Pro Petera "dupreeh" Rassmusena hájícího barvy Vitality se tak bude jednat již o devatenáctou účast na Majoru (z devatenácti možných). V posledním duelu na sebe narazili Cloud9 a G2. G2 tažení skvěle hrajícím Ilyou "m0NESY" Osipovem porazili C9 přesvědčivě 16:5 a 16:13 a stali se pátým postupujícím týmem ze skupiny B.

Ze skupiny B tak zatím postoupili Heroic, 9INE, Monte, Vitality a G2. O zbylých třech postupujích se rozhodne poslední den.
Výsledky 4. kola evropské skupiny B.
V pátek se odehrají ještě čtyři zápasy. Úvodní trojice bude o samotný postup, kdy se představí BIG proti Ninjas in Pyjamas, Aurora proti FORZE a Cloud9 vyzvou ENCE. Čtvrtý zápas bude takzvaný decider o páté místo mezi G2 a Vitality. Vítěz postoupí do sobotního utkání s Monte, kde se rozhodne, který tým si zajistí třetí místo a postoupí tak rovnou do Legends Stage.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.