CS:GO

BLAST.tv Europe RMR: 9INE a Heroic slaví postup, Spirit naopak končí

BLAST.tv Europe RMR: 9INE a Heroic slaví postup, Spirit naopak končí
13. 4. 2023
  |  

Prvními postupujícími z evropské RMR skupiny B jsou hráči 9INE a Heroic. V kvalifikaci naopak končí Spirit a iNation.

Úvod

Na úvod hracího dne se odehráli nejdříve čtyři zápasy týmů se průběžným skóre 1:1. Zde se nejdříve nadřeli výhru favorizovaní Cloud9, kteří porazili turecké Eternal Fire 19:16, ač zpočátku prohrávali již 0:9. Hned poté se ve svém zápase zapotili i světové jedničky G2. Tým okolo mladého snipera Ilya "m0NESY" Osipova porazil CIS sestavu Aurory nejmenším možným rozdílem 16:14. Komu se však nedařilo jsou Ninjas in Pyjamas, kteří nestačili na FORZE, prohráli 12:16 a budou ve čtvrtek čelit vyřazení. V posledním duelu zvítězili BIG, jenž porazili bulharské 500 přesvědčivě 16:8.

Po úvodních čtyřech BO1 zápasech se kvalifikace přesunula k eliminačním BO3 zápasům. Zde se utkali ENCE se srbskými iNation a Astralis vyzvali tým Spirit. ENCE svého soupeře nejdříve zničili 16:0 na jeho vlastním map picku a poté zvítězili 16:14 i na tom svém, čímž ukončili cestu iNation kvalifikací. Astralis po prohře na první mapě přehráli Spirit na zbývajících dvou a postoupili do dalšího dne.

Konec herního dne patřil zápasům o postup do Legends Stage. Zde potvrdili pozici světových trojek Heroic, kteří porazili ukrajinské Monte 2:0 a stali se prvním týmem skupiny B, jenž postoupil do Paříže. Kdo však roli favorita nepotvrdil byli hráči Vitality, kteří nestačili na překvapení celé kvalifikace, polský tým 9INE a po dvou výsledcích 11:16 se 9INE mohli jako druhý tým radovat z postupu.
Výsledky 3. kola evropské skupiny B.
Čtvrteční den odstartuje nejdříve třemi eliminačními zápasy. V nich se utkají postupně Aurora s Eternal Fire, Ninjas in Pyjamas s Astralis a 500 vyzvou Monte. Ve zbývajících třech duelech půjde již o samotný postup. FORZE vyzvou Monte, Cloud9 naskočí v nejzajímavějším zápase tohoto dne proti G2 a BIG vyzvou Vitality.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST.tv

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.