CS:GO

BLAST Spring Group C: Vitality, EG, FaZe, Liquid - kdo naložil s přestupy nejlépe?

BLAST Spring Group C: Vitality, EG, FaZe, Liquid - kdo naložil s přestupy nejlépe?
30. 1. 2022
  |  

Skupiny A i B turnaje BLAST Premier: Spring Groups 2022 jsou minulostí, do třetice všeho dobrého se tak dočkáme skupiny C, která je doslova napěchovaná novými sestavami. Vitality a FaZe budou zástupci ze starého kontinentu, z Ameriky pak zavítali EG a tým Liquid.

Třetím hracím dnem pokračují jarní skupiny série BLAST Premier, kdo doplní prozatimní vítěze G2 a OG? Ve včerejší skupině B se odehrálo mnoho zajímavého, po dvou prohrách týmu NaVi bylo finální pořadí de facto ve hvězdách. Po výhře 16:9 proti MIBR a finálovém triumfu 16:8 nad Astralis se nakonec vítězem stal celek OG, zejména díky valdemu výkonu, kdy se mu povedlo získat skvělý rating 2.01! Kdo se ale představí ve skupině C?

Vitality

Francouzská organizace před sezonou rapidně posilovala, během zimního přestupového období přišla dánská trojice zonic, dupreeh a Magisk. Ti v organizaci nahradili trenéra XTQZZZ, legendárního shoxe a mladého Kyojina. Je tedy jasné, že z loňské šestice zůstal francouzský trojblok ZywOo, apEX a misutaaa.

Právě jednadvacetiletý Francouz Mathieu "⁠ZywOo⁠" Herbaut se po dvouletém kralování soutěže o nejlepšího hráče světa musel loni spokojit se stříbrnou pozicí, nicméně nic to nemění na faktu, že i v nové sestavě bude v záři reflektorů. Vedle něj pak bude k vidění čtyřnásobný vítěz Majoru Peter “dupreeh” Rasmussen, společně s ním i Magisk, který má na svém kontě Majory tři. Sestava Vitality tak má poměrně zajímavý potenciál vstříc této sezoně a i samotné vedení organizace z toho bude chtít vytěžit maximum.

V rámci skupiny C jsou Vitality po boku FaZe největším favoritem na zisk prvenství, první zápas je čeká od 15:00 proti Evil Geniuses. Dokáží si se severoameričany poradit?

Sestava týmu Vitality v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Dan “apEX” Madesclaire

  • Peter “dupreeh” Rasmussen

  • Emil “Magisk” Reif

  • Mathieu “ZywOo” Herbaut

  • Kévin “misutaaa” Rabier

Vitality čeká výzva v podobě mezinárodní sestavy | zdroj: Facebook teamvitality

FaZe

V porovnání s Vitality se tým FaZe v rámci přestupů tolik neprojevil, nicméně i jediná posila, která přišla do řad evropského celku, je velmi zvučnou. Z týmu MOUZ se totiž stěhoval dvaadvacetiletý ropz! Zbytek týmu již je ale zaběhnou písničkou a to by mělo hrát svěřencům RobbaNa jednoznačně do karet.

Pokud se podíváme i v případě týmu FaZe do TOP 20, po přestupu ropze tam bude k nalezení hned trojice záznamů. Právě “poslední” dvacátá příčka patří brokymu, tandemu ropz, Twistzz pak náleží osmnáctá, potažmo sedmnáctá příčka. Je tedy jasné, že úkol v podobě pokoření francouzsko-dánské překážky, týmu Vitality, rozhodně není nereálný, naopak lze říci, že pro mnohé budou FaZe favoritem skupiny.

Aktuálně desátý celek HLTV rankingu začne svůj zápas proti nové sestavě týmu Liquid od 16:00 a bude velmi zajímavé sledovat, jak se bývalý star player týmu MOUZ dokáže začlenit do sestavy, případně zda bude jeho výkon s AK47 stále tak dominantní. 

Sestava týmu FaZe v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Finn “karrigan” Andersen

  • Håvard “rain” Nygaard

  • Russel “Twistzz” Van Dulken

  • Robin “ropz” Kool

  • Helvijs “broky” Saukants

ropz bude tvořit s Twistzzem dvojici star playerů týmu FaZe | Zdroj: Web fazeclan.com

Liquid

Tým Liquid v rámci postavení ve světovém žebříčku HLTV může trumfnout se svým statusem “neumístěný tým” pouze americký kolega EG, samotným hráčům organizace Liquid totiž v tuto chvíli patří 223. pozice. I sestava tohoto celku přešla zajímavou obměnou, stabilní duo NAF, EliGE doplňuje trojice oSee, shox a navrátilec z VALORANTU nitr0. 

Bystřejším již došlo, že skupina C tak dost možná nabídne zajímavý souboj francouze shoxe proti svému bývalému celku, který opouštěl se slzami na tváři. Dále se v zápase ukáží na straně týmu Liquid i dva členové TOP 20, budou jimi právě dvě nejzběhlejší tváře této organizace, tedy EliGE (#19) a NAF (#14). Hodně zajímavá tak bude kombinace severoamerické kvality, francouzské zkušenosti a možnosti nadhledu ze strany amerického IGL celku, který si právě v minulé sezoně zahrál za 100 Thieves VALORANT.

Svůj první zápas letošní sezony si celek mimo TOP 200 v HLTV žebříčku odbude právě proti celku FaZe, pořádná show by měla dle rozvrhu začít úderem čtvrté hodiny odpolední.

Sestava týmu Liquid v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Richard “shox” Papillon

  • Nick “nitr0” Cannella

  • Keith “NAF” Markovic

  • Jonathan “EliGE” Jablonowski

  • Josh “oSee” Ohm

Team Liquid mohou v nové sestavě hlavně překvapit | Zdroj: Facebook Officialshox

Evil Geniuses

Jak bylo avizováno již v jednom z předchozích odstavců, tým EG je v tuto chvíli bez stanoveného HLTV rankingu a právě turnaj BLAST Premier: Spring Groups 2022 je může velmi zajímavě nastartovat. Evil Geniuses zvolili obdobný klíč jako kolegové z týmu Liquid a z loňského rosteru si ponechali pouze dvojici hráčů, Brehze a CeRqa. Právě bulharský střelec tak bude jediným ne-americkým hráčem týmu, nicméně vzhledem ke zkušenostem na NA scéně tuto skutečnost nelze považovat za významný blok.

Právě z celku Liquid řady EG před startem sezony obohatil čtyřiadvacetiletý vítěz Majoru a zároveň mistr průchodů přes smoke - Stewie2K. Dále se v týmu  objeví i další dvojice, která se zasloužila o zisk jediného severoamerického Majoru, tedy RUSH a autimatic, kde právě druhý jmenovaný hráč pro tuto sezonu přechází zpět z VALORANTU na tradičnější franšízu. Zda se trio se zkušenostmi z Cloud9 dokáže zpět dostat na úspěšnou vlnu, to ukáže až čas.

EG si hned ze startu budou muset pořádně máknout a ukázat, jak se stihli během přestupového období sehrát, od 15:00 je totiž čeká souboj s našlapaným celkem Vitality. 

Sestava týmu Evil Geniuses v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • William “RUSH” Wierzba

  • Timothy “autimatic” Ta

  • Jake “Stewie2K” Yip

  • Vincent “Brehze” Cayonte

  • Tsvetelin “CeRq” Dimitrov

EG půjdou do sezony 2022 se čtveřicí zástupců USA, doplní je CeRq | Zdroj: Facebook EvilGeniuses
Celý turnaj budete mít možnost sledovat na oficiálním anglickém streamu BLAST Premier, případně pak v českém jazyce na PLAYzonecz.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook BLASTPremier

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.