CS:GO

BLAST Spring Group A: m0nesy a Complexity poprvé, NIP opět bez device

BLAST Spring Group A: m0nesy a Complexity poprvé, NIP opět bez device
27. 1. 2022
  |  

První S-Tier turnaj roku 2022, BLAST Premier: Spring Groups 2022 začne již zítra nadupanou skupinou A! Pojďme si blíže představit skupinu, ve které se představí týmy G2, NIP, BIG a Complexity.

Celý turnaj se odehraje v termínu od 28. ledna do 6. února a nabídne střetnutí velké části světové špičky, chybět však bude například celek Gambit. Věřme však, že na premiérovém S-Tier eventu sezony 2022 bude i přesto velké množství vyrovnaných soubojů. V předvečer jednotlivých hracích dní Vám zde budeme přinášet preview pro dané skupiny.

G2

Berlínská organizace před sezonou masivně posilovala, nevýrazného François "AMANEK" Delaunaye nahradil mladičký Ilya "m0NESY" Osipov, který do G2 přišel z týmu NaVi Junior na pozici snipera. To ale nebyl poslední tah organizace Carlose "Ocelote" Rodrigueze, ten si pod svá křídla přivedl i slibného finského IGL Aleksib. Aby neproběhly změny jen v pětici hráčů, nový dres se musel potisknout i pro kouče, tím se po konci v týmu Vitality stal Francouz XTQZZZ.

Ambice evropského mixu pro tuto sezonu jsou obrovské a není se čemu divit. Masivní posilování jednotlivých pozic ale nemusí být vždy doplněno i ideálními výkony daných hráčů, nicméně jádro v podobě bratranců Kovačových má našlápnuto více než dobře. „Hned po příchodu jsem viděl, že bratranci Kovačovi nepotřebují micromanaging,“  hodnotil hru s Bosňany IGL týmu G2 Aleksi "Aleksib" Virolainen. „Zkušenost s těmito hráči převršuje všechny, se kterými jsem kdy pracoval, zejména pak v clutchích,“  dodal.

Závěrem k týmu G2 nezbývá tedy nic jiného, než suše konstatovat jednoznačné ambice tohoto celku směrem k vítězství ve skupině. Svůj první zápas hráči odehrají v pátek od 15:00 proti týmu Complexity.

Sestava týmu G2 v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Nikola "NiKo" Kovač

  • Nemanja "huNter-" Kovač

  • Audric "JACKZ" Jug

  • Aleksi "Aleksib" Virolainen

  • Ilya "m0NESY" Osipov


G2 budou největším favoritem skupiny A | Zdroj: Facebook G2esports

NIP

Pojďme ale i na další účastníky skupiny A, jen o tři příčky pod G2,v rámci HLTV rankingu, svítí trojice písmen NIP. Švédové nezažívají zrovna nejlepší vstup do sezony a to ještě neodehráli jediný oficiální zápas. Po vleklých zdravotních problémech musel aktivní pětku hráčů opustit legendární device, který tak musel být v co nejkratším termínu nahrazen. Organizace ihned reagovala podpisem bývalého reprezentanta týmu fnatic Jacka "Jackinho" Ströma, nicméně ten do BLASTU nezasáhne.

Místo něj se totiž do dresu hlavního týmu převlékne devatenáctiletý phzy, kterého si NIP dosud hýčkali ve své akademii Young Ninjas. Jedinou trvalou změnou oznámenou v rámci lednových bojů o hráče a trenéry je tak Švéd Daniel "djL" Narancic, který bude pro tento turnaj koučem týmu. Otazníky visí i nad Patrickem "es3tag" Hansenem, ten totiž po příchodu do NIP zatím průměrně odchází se záporným hodnocením 2.0 ratingu

Bude tedy velkou neznámou, jak se tým v celkovém měřítku skupiny A, mnozí odhadují umístění na druhé příčce, případně níže. NIP čeká první zápas v pátek od 16:00 proti týmu BIG.

Sestava týmu NIP v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Patrick "es3tag" Hansen

  • Frederik "REZ" Sterner

  • Hampus "hampus" Poser

  • Nicolas "Plopski" Zamora

  • Love "phzy" Smiderbrant

device bude svému týmu na tomto turnaji chybět | Zdroj: Facebook NIPGaming

BIG

Po dalším účastníkovi úvodní skupiny musíme pátrat již mimo TOP 10, týmu BIG ale patří stále solidní 13 pozice, ze které budou chtít své soupeře překvapit. Pro tuto skutečnost učinili velká opatření vůbec tím největším pak byl prosincový přestup Josefa "faveN" Baumanna z týmu Sprout, odkud směřoval za největší sumu v historii německého CSka. Ještě o něco dříve svou přítomností obohatil berlínskou organizaci kouč enkay J, který tak perfektně doplní německou pětici.

Zbytek týmu již platí za zaběhlou tradici, na pokračování zatím dvouletého angažmá se domluvili k1to a syrsoN, který za minulou sezonu aspiroval na umístění mezi nejlepší dvacítkou hráčů světa, toto umístění mu ale jen těsně uteklo. Dále se logem BIG na prsou může chlubit i tiziaN, který za necelé čtyři roky v týmu zahrál přesně 888 map v rámci oficiálních zápasů. A co by byli BIG bez tabseNa? To se zatím rozhodně nedozvíme, šestadvacetiletý Němec se představí ve službách Berlin International Gaming i na tomto turnaji!

Tým BIG má k dispozici skvělou výchozí pozici vůči případnému překvapení soupeře ve skupině A, na celkovou sehranost týmu s faveNem si ale budeme muset ještě počkat. Dokáží BIG zaskočit favority v podobě G2?

Sestava týmu BIG v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Johannes "tabseN" Wodnarz

  • Florian "syrsoN" Rische

  • Tizian "tiziaN" Feldbusch

  • Nils "k1to" Gruhne

  • Josef "faveN" Baumann

syrsoN patřil v minulé sezoně mezi tahouny týmu BIG | Zdroj: Facebook BIGCLANgg

Complexity

Vůbec největším otazníkem ve skupině A je pak tým Complexity. Povětšinou severoamerická sestava je spolu oficiálně devět dní, za které stihli hráči odehrát již jeden turnaj. Tím byl Funspark ULTI 2021 Finals, kde se umístili na dělené 7.- 8. příčce s týmem fnatic. Nutno ale zmínit, že trojice JT, floppy a FaNg spolu již hráli v týmu Extra Salt, odkud pod křídla COL přestoupili.

Trojici bývalých hráčů týmu Extra Salt ještě doplňuje jihoafrický kouč Tiaan "T.c" Coertzen, které se s kluky potkal pod křídly severoamerického týmu, nová tak bude pro tyto hráče dvojice hráčů, která celou sestavu doplňuje. Jako prvního z hlediska zkušeností můžeme představit Michaela "Grim" Wince, kterého si bezesporu mnozí pamatují z dvouletého angažmá v týmu Liquid. Pátým členem pak je Paytyn "junior" Johnson, který po benchi v celku FURIA hrával za Bad News Bears. Je tak jané, že se hráči napříč NA scénou znají a právě na tom budou chtít položit základy své hry.

Není však tajemstvím, že z pětadvacáté pozice HLTV rankingu bude tým Complexity celkem s nejmenšími šancemi na úspěch, zároveň toho ale mohou využít a v roli under doga překvapit všechny ostatní!

Sestava týmu Complexity v rámci BLAST Premier: Spring Groups 2022

  • Michael "Grim" Wince

  • Paytyn "junior" Johnson

  • Johnny "JT" Theodosiou

  • Ricky "floppy" Kemery

  • Justin "FaNg" Coakley

Complexity budou jednoznačným under dogem skupiny A | Zdroj: Twitter Complexity
Celý turnaj budete mít možnost sledovat na oficiálním anglickém streamu BLAST Premier, případně pak v českém jazyce na PLAYzonecz.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook BLASTPremier

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.