BLAST Premier: Už žádné BO1! Jaké šance mají regionální týmy?

BLAST Premier: Už žádné BO1! Jaké šance mají regionální týmy?
10. 1. 2023
  |  

BLAST Premier chystá pro rok 2023 menší změny. Co organizátoři prozradili a jak bude vypadat nová sezona?

Světová série BLAST začne letos o něco dříve a start je datován již k polovině ledna. Skupinové fáze budou se budou hrát ve formátu pouze BO3 a během roku se odehraje celkem sedm turnajů, což poskytne více akce, než kdykoliv předtím. Ve čtvrtém ročníku BLAST Premier se plánuje odehrát celkem 345 hodin světové úrovně CS:GO. 

Vítězové skupin vždy postoupí přímo do finálového turnaje, mezitímco zbývající tři týmy v každé skupině postoupí do Gauntletu. Odsud nejlepší tři celky zamíří do finálového turnaje a zbývajících šest poražených týmů se bude prokousat Showdownem. V evropském Showdownu se nic nemění, k americkým týmům ale přibydou další týmy z celého zbytku světa.

Podobně jako loni by měly dostat šanci bojovat na světové scéně i stovky dalších regionálních týmů. Kvalifikace budou probíhat formou regionálních bojů, ze kterých se půjde probojovat do Showdown turnaje. V loňském roce dostali z domácí scény například pozvánku do uzavřené kvalifikace týmy SINNERS a ENTERPRISE, jakožto dva nejlepší domácí týmy jarní zastávky MČR v Bratislavě. Pro letošní rok však zatím partnerské soutěže BLAST minimálně na domácí scéně oznámeny nebyly.
Zdroj: blast.tv
Charlotte Kenny, výkonná ředitelka BLAST Premier, řekla: „Rok 2023 bude druhým rokem po sobě, kdy se všechna naše finále odehrají v zaplněných arénách na místech po celém světě. Jsme nadšeni, že můžeme přinést dalších 12 měsíců zábavy na nové úrovni a navázat na úspěch loňských arén v Lisabonu, Kodani a Abú Zabí. V letošním roce se vrací kvalifikace BLAST Premier, která dává amatérským týmům šanci hrát na nejvyšší úrovni proti nejlepším na světě - v průběhu roku se uskuteční 14 regionálních kvalifikací.”

Celkově si týmy stejně jako loni rozdělí $2,475,000. V turnajích uvidíme partnerské týmy BLAST: Astralis, BIG, Complexity, EG, Faze, G2, Heroic, Liquid, NaVi, NIP, OG, Vitality. Na to, kdo je ve velkých turnajích doplní, si však budeme ještě nějakou dobu muset počkat.
Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka