CS:GO

BLAST Premier World Final se odehraje v prosinci v Abu Dhabi. Odpovědí je vlna kritiky

BLAST Premier World Final se odehraje v prosinci v Abu Dhabi. Odpovědí je vlna kritiky
30. 6. 2022
  |  

Finále světové série BLAST Premier CS:GO by se mělo odehrát během prosinci v Etihad Arena ve městě Abu Dhabi. Fanoušky nová informace nepotěšila, kritika přichází zejména na to, že se nejedná o typickou "CS:GO zem".

Tradiční prosincový termín LAN akce by měl uzavřít CS:GO rok a také turnajové série organizátora BLAST. V rámci BLAST Premier World Final se bude i letos rozdávat $1,000,000. Fanoušky však nepotěšila informace o místě konání akce.

"BLAST se spojil s ADGaming, aby koncem tohoto roku poprvé přivedl svůj prestižní globální esportový turnaj, BLAST Premier World Final, do Abú Dhabí jako součást tříletého partnerství, které doufá, že zapálí svět esportů na Blízkém východě," je uvedeno na webu organizátora v novince týkající se prosincové akce.

Jistotu účasti mezi 8 nejlepšími týmy, které se poperou o milion dolarů mají zatím FaZe a Natus Vincere. Další sloty se rozdají za vítězství na podzimním IEM Rio Major, BLAST Fall Final, ESL Pro League Season 16 a také půjde o 3 týmy z BLAST Rankingu. 

Oznámení místa konání akce však nepotěšilo esportové fanoušky. Část z nich na sociálních sítích projevila velkou nevoli vůči lokalitě, která je spojena se zemí, jenž investuje velké prostředky, vydělané zejména nerostným bohatstvím, do sportu a v posledních letech také esportu. 

Častá narážka je také na (ne)zájem lidí v zemi o esport, respektive Counter-Strike, na rozdíl od jiných esport velmocí. Nezbývá než doufat, že si v polovině prosince do Abu Dbahi udělá výlet spousta fanoušků z celého světa, aby pro týmy vytvořili příznivci co nejlepší show.
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.