CS:GO

BLAST Premier World Final: Outsiders a Heroic končí. NEOFRAG si zahraje semifinále

BLAST Premier World Final: Outsiders a Heroic končí. NEOFRAG si zahraje semifinále
15. 12. 2022
  |  

Druhý den BLAST Premier World Final rozhodl o prvních vypadávajících. Outsiders mohou po debaklu od G2 balit kufry. Stejně na tom jsou Heroic, kteří nestačili na Natus Vincere. Přímý postup do semifinále si zajistili FaZe, jenž porazili Liquid a OG, kteří si přesvědčivě poradili s Vitality.

Outsiders vs. G2
Poslední turnaj letošního roku vítězi brazilského Majoru příliš nevyšel. Po úvodní prohře s Liquid nezvládla rusko-kazašská sestava ani následující duel s G2.

Outsiders zaspali začátek úvodní mapy, který již nedokázali dotáhnout a prohráli 12:16. Druhá mapa byla z jejich pohledu úplná noční můra. G2 vycházelo naprosto všechno a za CT-stranu nepustili Outsiders ani k jednomu bodu. Po změně stran už to hráči v čele s Nikolou "NiKo" Kovačem dotáhli do zdárného konce a vybojovali si tak postup do play-off.

Outsiders tak na turnaji skončili a příští týden můžeme očekávat propad z druhého místa světového žebříčku.

Liquid vs. Faze
V druhém zápase dnešního dne mohli diváci sledovat velmi zajímavou první mapu. Liquid na mapě Mirage opanovali začátek a po chvilce vedli za teroristickou stranu 7:1. FaZe však nesložili zbraně a nejen že dokázali mapu dorovnat, ale poté i otočit až na vedení 11:14. Liquid se následně opět oklepali a připsali si nejtěsnější možnou výhru 16:14.

Na zbylých dvou mapách však naprosto úřadovali hráči FaZe, kteří udávali tempo jak na Infernu, tak následném Anubisu a s přehledem si dokráčeli pro přímý postup do semifinále. 

Heroic vs. Natus Vincere
V prvním dnešním utkání skupiny B na sebe narazili Heroic a Natus Vincere. V zápase o setrvání v turnaji začali lépe Na'Vi, kteří hlavně díky skvělé T-straně zvládli Inferno poměrem 10:16

Do druhé mapy naskočili lépe připravení Heroic. Ti zvládli na nejvíce CT-sided mapě urvat 10 kol za teroristy a po změně stran si dojít pro vítězství 16:8 a srovnání série.

Na třetí mapě tahali po většinu zápasu za delší konec hráči Ukrajinské organizace. Těm se na mapě Nuke podařilo dostat až k vedení 7:13. Heroic se nehodlali vzdát tak lehce a při dorovnání na 13:13 se zdálo, že si dojdou i pro výhru, jelikož hráli na CT-straně. Konec ale naopak vyšel lépe hráčům Na'Vi, kteří vyhráli 14:16 a mohli se radovat z postupu.

V podání Heroic neodvrátil prohru ani skvěle hrající jabbi, který na poslední mapě nastřílel 30 killů. Po této prohře se tak turnaj loučí i s druhým finalistou posledního Majoru.

OG vs. Vitality
Poslední duel dnešního dne proti sobě přisoudil vítěze úvodních zápasů skupiny B. OG vyzvali Vitality.

Hned na Infernu bylo na co koukat. Po vyrovnané první polovině nastolili Vitality vysoké tempo za T-stranu a dostali se až na vedení 9:14. OG se probrali ve správný moment, konec mapy dominovali a zápas otočili až na konečných 16:14

Na výborný závěr úvodní mapy navázali OG i na mapě Mirage a po první polovině vedli 10:5. Po změně stran si zápas už jen pohlídali a vyhráli 16:9. Celou sérii tak poměrem 2-0.

Adam "NEOFRAG" Zouhar si tak užije ve Spojených arabských emirátech den volna, jelikož jeho tým postoupil přímo do semifinále a svůj zápas odehrají až v sobotu od 12:30.
Zítra tak v rámci čtvrtfinále nejdříve změří své síly od 12:30 Liquid a Natus Vincere. Hned poté naskočí na server G2 a Vitality. OG a FaZe čekají na své soupeře v semifinále, které proběhne v sobotu.

Zápasy bude možné sledovat na oficiálním twitch kanále BLASTPremier, popřípadě s československým komentářem na kanále PLAYzoneCZ.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.