CS:GO

BLAST Premier World Final: OG přehráli Heroic, Vitality si poradili s NaVi

BLAST Premier World Final: OG přehráli Heroic, Vitality si poradili s NaVi
14. 12. 2022
  |  

První den BLAST Premier World Final je minulostí. Skupinu A odstartovali Liquid výhrou nad Outsiders, FaZe se následně nadřeli s G2. Ve skupině B dokázal Adam "NEOFRAG" Zouhar se svými OG přetlačit světové jedničky Heroic a Vitality si poradili s Natus Vincere. Prostor dostal také Anubis, který mohli diváci sledovat hned dvakrát.

Outsiders vs. Liquid
Outsiders, vítězové posledního Majoru, naskočili do úvodního zápasu v Abu Dhabi jako uragán. Na Infernu, picku jejich soupeře, naprosto dominovali a v polovině vedli již 13:2. Po změně stran se Liquid trochu oklepali, prohru však odvrátit nedokázali a v sérii prohrávali 0-1.

Druhou mapou se stal nováček v map poolu, Anubis. Přestože si ho zvolila rusko-kazašská sestava, byli to hráči Liquid, kteří vypadali více připravení a s přehledem si připsali vítězství 8:16.

Decider na mapě Mirage byl také pod taktovkou americké organizace, která hlavně díky osmi vyhraným kolům v řadě za teroristickou stranu porazila svého soupeře a po výsledku 1-2 postoupila do zítřejšího Winners zápasu. Outsiders budou muset zítra zabojovat o účast v play-off.

FaZe vs. G2
Volba první mapy připadla na G2. Ti si za svou mapu vybrali Nuke, na kterém byli velmi efektivní obzvlášť na CT-straně a došli si pro vítězství 10:16.

Následné Inferno přineslo nesmírně vyrovnaný duel, který dospěl až do prodloužení. V něm byli o něco efektivnější hráči FaZe, kteří dokázali svůj map pick urvat poměrem 19:17.

Decider, jenž se odehrál na mapě Ancient, byl výhradně v režii FaZe, kteří nepustili G2 de facto k ničemu a pohodlně si dokráčeli pro celkové vítězství 2-1. FaZe si tak jako druzí zajistili účast v play-off.

Heroic vs. OG
Překvapením dnešního dne se stali OG v sestavě s Adamem "NEOFRAG" Zouharem. Mezinárodní sestava si dokázala poradit na třech mapách se světovými jedničkami - dánskými Heroic. 

Oba týmy nejdříve přesvědčivě zvládly své picky a tak došlo až na decider, kterým byl Anubis. Za delší konec tahali většinu hry Dánové, kteří se dostali v závěru do vedení 15:10. OG však nesložili zbraně a hlavně díky skvěle hrajícímu degsterovi dokázali poslat mapu do prodloužení. V něm se nakonec radovali z výhry 19:22 hráči OG, kteří si tak zajistili účast v play-off i přes fakt, že jsou asi největším outsiderem turnaje. Stříbrný tým posledního Majoru bude muset o svůj slot v play-off ještě zabojovat.

Natus Vincere vs. Vitality
Natus Vincere s Vitality nabídli divákům velmi vyrovnanou první hru, v níž se ani jednomu celku nepodařilo vytvořit výraznější náskok. Došlo tak až na prodloužení v němž se z vítězství radoval francouzsko-dánský celek. 

Hráči ukrajinské organizace byli do druhé mapy favoritem, obzvlášť když se jednalo o jejich pick - mapu Nuke. Úvod utkání nasvědčoval, že Na'Vi roli favorita potvrdí a půjde se na decider, jelikož s1mple a spol. dokázali za T-stranu urvat 7 kol. Neméně přesvědčiví však byli na T-straně i Vitality, kteří nepustili Na'Vi po změně stran téměř k ničemu a na mapě nakonec zvítězili 11:16. Vitality se tak po celkové výhře 0-2 stali posledními vítězi dnešního dne. 

Zajímavostí zápasu se stalo využití šesti hráčů v podání Natus Vincere. Na první mapě naskočil mladičký Andrii "npl" Kukharskyi, kterého na Nuku ho vystřídal Viktor "sdy" Orudzhev.
Zítra v 7:00 se tak proti sobě postaví v úvodním zápase Outsiders a G2, kteří se poperou o účast v play-off. Poražený se s turnajem rozloučí. Hned poté je naplánováno utkání Liquid proti FaZe, jenž si to rozdají o přímý postup do semifinále. 

Zápasy skupiny B odstartují ve 13:00 duelem Heroic a NaVi, kteří jsou ve stejné situaci jako týmy v prvním zápase. O postup do semifinále se utkají vítězové dnešních duelů OG a Vitality.

Všechny zápasy druhého dne budete moci sledovat na oficiálním twitch kanále BLASTPremier, případně s českým komentářem na twitch kanále PLAYzoneCZ.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.