CS:GO

BLAST Premier Spring: Známe vítěze skupinové fáze! Kdo postoupil?

BLAST Premier Spring: Známe vítěze skupinové fáze! Kdo postoupil?
27. 1. 2023
  |  

Skupinová fáze BLAST Premier Spring zná své vítěze a tím pádem i tři postupující celky do jarního finále. Kdo bude bojovat o zbývající tři místa?

Skupiny BLAST Premier se chýlí ke konci. Na jarním finále o 425 000 dolarů si už nyní dokázaly vydobýt celky G2, Vitality a FaZe. Vzhledem k formátu ale nekončí ani týmy, které zatím nevyhrály jedinou mapu. Jak tedy vypadal boj v jednotlivých skupinách a v jakém rozpoložení týmy vstoupí do vyřazovací fáze?

Skupina A

Ve skupině A si došli pro vítězství Vitality, kteří si dokázali poradit postupně s Astralis, Evil Geniuses a Heroic. Za zmínku určitě stojí výkon Vitality proti Evil Geniuses, kterým na Infernu nechali pouze jediné kolo. 

Finalisté posledního Majoru z Heroic na začátku překvapivě klopýtli s Evil Geniuses, ale nakonec si i přes ztrátu dvou map došli relativně přesvědčivě pro druhé místo ve skupině. Hlavní hvězdou těchto soubojů byl jednoznačně ZywOo, který znovu ukázal svoji extratřídu, o čemž svědčí jeho K/D ratio 1,70.

Skupina B

V druhé skupině se představil i náš reprezentant Adam "NEOFRAG" Zouhar a jeho OG, kterým se mimořádně dařilo. NEOFRAG si drží dobrou formu a svými výkony výrazně pomohl k druhému místu ve skupině, které OG získali i na úkor Liquid, 3. týmu žebříčku HLTV. 
FaZe si ale pro zisk místa v jarním finále došli zcela jednoznačně a tým táhli zejména Helvijs "broky" Saukants a Russel "Twistzz" Van Dulken. Otloukánkem skupiny byli jednoznačně Complexity, kteří si na čtyřech mapách došli pouze jednou pro dvouciferný počet kol a jsou tak možná největším outsiderem pavouka o zbylé tři spoty.

Skupina C

Poslední skupina přinesla asi nejzajímavější souboje, už jen vzhledem k účasti tří velkých organizací - NIP, NAVI a G2. Naopak BIG napodobili severoamerický celek ze skupiny B a ani německý tým nedokázal vyhrát ani mapu. Možná až příliš hladce prošli naopak třemi zápasy G2, kdy neztratili ani mapu a zejména NiKo vypadal téměř nepřekonatelně. 

Základní část vrcholí již tento víkend a průběh bude možné sledovat na Twitch kanále BLAST. Na našem webu se ale můžete těšit na detail jednotlivých zápasů. Jako první se utkají Complexity proti Evil Geniuses v americkém derby od 15 hodin.

Zdroj úvodní fotografie: BLAST / Twitter


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka