CS:GO

BLAST Premier Spring: NAVI se protrápili k postupu. NEOFRAG se utká s Astralis!

BLAST Premier Spring: NAVI se protrápili k postupu. NEOFRAG se utká s Astralis!
29. 1. 2023
  |  

NAVI jsou čtvrtým postupujícím na finále jarní série BLAST Premier a připojují se tak k G2, Vitality a FaZe. Kdo se popere o poslední dva spoty přímo ve finálovém turnaji a kdo si zahraje Showdown?

V rámci sobotních bojů základní části BLAST Premier Spring jsme měli možnost sledovat dva mimořádně vyrovnané duely a šest map prvotřídního CS:GO. V úvodním duelu mezi Astralis a NIP se rozhodovalo o tom, kdo si to v neděli s OG rozdá o poslední spot v jarním finále. Následně NAVI vyzvali v klíčové sérii Complexity, které po tuhém boji dokázali porazit a zajistit si tak dle očekávání čtvrtou místenku ve finálovém turnaji.

Astralis se v severském derby povedlo otočit průběh série proti Ninjas in Pyjamas. Do zápasu vstoupili NIP s Maxem "⁠maxster⁠" Janssonem, který zaskakuje kvůli nespecifikovaným osobním problémům za hampuse. I to se možná podepsalo na vypjatých momentech v průběhu druhé a třetí mapy, jelikož na Overpassu se NIP povedlo jistě dojít k výhře 16:11. Následně ale Astralis zapnuli a svého soupeře na Mirage dokázali udolat 16:7. Na mapě Ancient navíc Dánové dokázali těsně vyhrát už první polovinu za útok a i přes prohrané pistolkové kolo se za obecně silnější CT stranu nenechali zastavit.

Michael "Grim" Wince pokračoval ve své skvělé formě i proti NAVI, tentokrát to ale na výhru Complexity nestačilo. Přesto se ale sluší severoamerický celek pochválit, jelikož papírového favorita dlouho trápili. O tom svědčí i fakt, že jak na Anubisu, tak i na Overpassu, zaostali JT a spol. pouze o dva body. Na rozhodující mapě Overpass dokonce Complexity vedli už 14:8, ale i díky heroickému výkonu Oleksandra "⁠s1mple⁠" Kostylieva a úspěšným obranám B-situ nakonec šel postupový spot právě pro NAVI.

Pátek 27. ledna:
  • Complexity vs. Evil Geniuses - 2:1 (16:7 / 12:16 / 16:8)
  • BIG vs. Team Liquid - 2:0 (16:2, 16:8)

Sobota 28. ledna:
  • 15:00 - Astralis vs. NIP - 2:1 (11:16 / 16:7 / 16:10)
  • 18:30 - NAVI vs. Complexity - 2:1 (16:14 / 11:16 / 16:14)

Neděle 28. ledna:
  • 15:00 - Heroic vs. BIG
  • 18:30 - OG vs. Astralis

BIG a Astralis tedy v neděli vyzvou druhé týmy skupin o přímý postup na Spring Final. Sleduj kompletní vysílání BLAST Premier na platformě Twitch

Zdroj úvodní fotografie: BLAST / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka