CS:GO

BLAST Premier Spring: Naprostý zkrat Liquid!

BLAST Premier Spring: Naprostý zkrat Liquid!
28. 1. 2023
  |  

Severoameričtí giganti z Liquid vyhráli v sérii proti BIG pouhých deset kol, čímž zakončili svou sezónní premiéru velkou kaňkou. Do rozhodující BO3 naopak postupují Complexity, kteří si poradili s Evil Geniuses.

Po včerejšku už je jisté, že Liquid a Evil Geniuses budou muset na Spring Showdown a o jarní finále bojovat proti nepartnerským týmům. V prvním duelu se utkali právě EG proti krajanům z Complexity a v sérii se diváci dočkali tří map, které se obešly bez většího dramatu. 

Parádním výkonem se blýskl především Michael "Grim" Wince s bilancí 71 fragů a 42 smrtí. Po úvodním triumfu Complexity na Anubisu sice JT a spol. utrpěli porážku na Infernu, ale pak zase přišla rychlá odpověď na Overpassu, kde o vítězi nebylo pochyb už po několika úvodních kolech.

Druhá série se dá označit za šokující už vzhledem k tomu, že Liquid dělí od BIG hned 11 příček světového žebříčku. Byl to ale spíše styl zápasu, který diváky překvapil, protože německý celek odevzdal svým hvězdným soupeřům pouhých 10 kol za obě mapy. Zejména na mapě Nuke šlo o zcela jednoznačnou záležitost a na demolici 16:2 se podílel takřka každý z hráčů BIG. 

Pátek 27. ledna:
  • Complexity vs. Evil Geniuses - 2:1 (16:7 / 12:16 / 16:8)
  • BIG vs. Team Liquid - 2:0 (16:2, 16:8)

Sobota 28. ledna:
  • 15:00 - Astralis vs. NIP
  • 18:30 - NAVI vs. Complexity

Neděle 28. ledna:
  • 15:00 - Heroic vs. BIG
  • 18:30 - OG vs. Astralis/NIP

Complexity a BIG se tedy o místo na jarním finále BLAST utkají proti NAVI, respektive Heroic. Poslední rozhodující duel určí dnešní první zápas mezi Astralis a NIP, z nichž ten lepší vyzve Adama "NEOFRAG" Zouhara a jeho OG. Sleduj celý BLAST Premier na platformě Twitch

Zdroj úvodní fotografie: BLAST / Twitter


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka