CS:GO

BLAST Premier Spring Final se koná v USA. Severoamerická sestava ovšem chybí

BLAST Premier Spring Final se koná v USA. Severoamerická sestava ovšem chybí
3. 4. 2023
  |  

Už začátkem června 2023 se kolotoč BLAST Premier přesouvá do zámoří. Hala Entertainment & Sports Arena ve Washington, D.C. bude hostit turnaj, kam se nekvalifikovala žádná severoamerická sestava.

Na BLAST Premier: Spring Final 2023 se bude během prvního červnového týdne rozdávat $425,000. Chybět nebudou celky jako FaZe, NAVI, Vitality nebo G2 Esports. Mezi 8 týmy, které postoupili na samotnou akci, bude však chybět jakákoliv severoamerická sestava.

Jak paradoxní. Severní Amerika se dočká dalšího velkého turnaje, tentokrát od pořadatelské agentury BLAST Premier, přesto u toho budou z hlediska aktivních účastníků pouze Kanadaň Twistzz a americká organizace Cloud9 s rusko-kazažskou sestavou, která se patrně do USA i přes problematickou politickou situaci dostane.

Že nebylo mnoho šancí pro americké týmy? Ba naopak. Tzv. turnaje BLAST Premier: Spring Groups 2023 se účastnily 3 partnerské týmy z USA: Complexity Gaming, Evil Geniuses a Team Liquid. Že se nepovedlo uspět prvním dvěma mnoho lidí nepřekvapí, že to ale nezvládli ani TL už překvapující je.

Nejde totiž jen o Spring Groups. Poražené celky v této fázi kvalifikačního cyklu dostaly šanci účastnit se ještě BLAST Premier: Spring American Showdown 2023, ani zde však neuspěly. Nejdále v single-elimination bracketu došly týmy Evil Geniuses Black a Team Liquid, které prohrály shodně v semifinále.

Amerika tak musí doufat v další úspěch "svých" týmů v ostatních turnajích. Nabízí se totiž hned další šance, kterou bude turnaj IEM Dallas 2023. Ten by se měl v Texasu odehrát na přelomu května a června, tedy ještě před BLAST Premier: Spring Final a už teď je jasné, že na něm bude účast severoamerických sestav bohatší, než v případě pozdější akce.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.