CS:GO

BLAST Premier Spring Final míří do čtvrtfinále. FaZe vyzvou Vitality, Complexity s Imperial

BLAST Premier Spring Final míří do čtvrtfinále. FaZe vyzvou Vitality, Complexity s Imperial
9. 6. 2023
  |  

Už dnes večer vypukne v severoamerickém hlavním městě vyřazovací část turnajové série BLAST Premier Spring. V play-off finálového turnaje bojují týmy o největší část podílu na prizemoney v hodnotě bezmála $500,000. Dnes večer vyzvou ve čtvrtfinále FaZe tým Vitality a Imperial se utkají s Complexity.

Během noci ze čtvrtku na pátek se určily první eliminované celky turnaje BLAST Premier Spring Final 2023 ve hře CS:GO, stejně jako postupující do semifinálových, respektive čtvrtfinálových duelů. Už dnes večer tak budeme moci sledovat vyřazovací část, které přiblíží některé z týmů poháru a mistrovskému triumfu.

Hned v prvním čtvrtfinále dojde na zámořskou bitvu, když se proti sobě postaví týmy Imperial a Complexity, tedy brazilský proti severoamerickému celku. V obou případech jde svým způsobem o překvapení v podobě účasti v TOP 6, no ta bene když jeden z nich zamíří až minimálně do TOP 4. 

Při posledním vzájemném střetnutí, které proběhlo v dubnu letošního roku v rámci americké RMR kvalifikace, zvítězili 2:0 hráči Complexity, ovšem v poslední době se jeví lepší forma na straně jejich soupeře. Ten před noční porážkou s G2 Esports (1:2) dokázal zvítězit 5x v řadě, když mj. na úvod BLAST Premier Spring Final dokonce smetl 2:0 Team Vitality. Imperial jsou také kurzovým favoritem a bookemakeři jim věří na vítězství v kurzu 1,65:1.

V noci středoevropského času dojde na souboj mezi Vitality a FaZe. Zatímco první jmenovaný celek po vítězství na BLAST.tv Major Paris odpočíval, druhý se vypravil do Ameriky s předstihem kvůli turnaji IEM Dallas 2023. Bylo z toho "však pouze" 3. - 4. místo po těsném a strhujícím zápase s ENCE. Vitality na úvod BLAST turnaje v hlavním městě USA sice klopýtli, ale pak si spravili chuť proti Cloud9 a TOP 6 pro ně nebude dostatečným umístěním.

Jejich vítězství věří i SazkaBET, který má vypsán na vítězství Vitality kurz 1,54:1 a FaZe 2,30:1. Při opakovaném střetu těchto kvalitativně velmi vyrovnaných týmů si sice lze odvodit, že by tým Vitality měl být favoritem, nicméně aktuální forma a naladěnost soupeře může být zrádná.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.