CS:GO

BLAST Premier Spring Final: Complexity vyřadili Astralis, Vitality zase Cloud9. G2 jsou v semifinále

BLAST Premier Spring Final: Complexity vyřadili Astralis, Vitality zase Cloud9. G2 jsou v semifinále
9. 6. 2023
  |  

Druhý hrací den BLAST Premier Spring Final 2023 přinesl opět jedno velké překvapení. Dánští Astralis nenavázali na kvalitní výkony z IEM Dallas 2023 a na aktuálním turnaji končí jako poslední. Naopak dál jdou Complexity nebo Vitality. Jistotu semifinále mají G2 Esports.

V úvodním zápase druhého hracího dne si to rozdaly tým Vitality a Cloud9 o udržení se v turnaji, respektive postup do čtvrtfinále. Poražený měl naopak skončit. Nakonec zápas napadl nabídl sice jen dvě mapy, ovšem dvě velmi vyrovnané mapy, které skončily výsledky 16:13 a 19:17 pro Vitality. Cloud9 tedy v turnají končí, francouzsko-dánská sestava míří do čtvrtfinále.

Ze skupiny "A" si přímo do semifinále zajistil postup tým G2 Esports, který zvládl porazit brazilské Imperial v poměru 2:1. Zkušený tým z Jižní Ameriky však dokázal soupeře velmi trápit, a to včetně i poslední mapy, kde padl 13:16 (9:6). 

Ve druhé skupině se rozloučil s turnajem dost nečekaně dánský tým Astralis. Ten nestačil výsledkově na Astralis ani s přísunem 77, respektive 61 killy od blameFa a device. Complexity dokázali soupeře přehrát výsledkem 16:14, 14:16 a 16:14, díky čemuž si vysloužili čtvrtfinále proti Imperial.

Skupinu "B" ovládl nakonec tým Heroic, který dokázal zdolat v pátek nad ránem středoevropského času tým FaZe. Právě poražený duelu bude hrát dnes v noci čtvrtfinále BLAST Premier Spring Final proti Team Vitality. Naopak Heroic budou čekat v semifinále.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.