CS:GO

BLAST Premier Showdown: Cloud9 vyzou BIG, v Americe dojde na brazilský duel

BLAST Premier Showdown: Cloud9 vyzou BIG, v Americe dojde na brazilský duel
2. 4. 2023
  |  

Turnaje BLAST Premier Showdown v Americe i Evropě míří do svého závěru. Na jedné straně dojde na rusko-německý souboj, v zámoří pak budou bojovat dva brazilské celky. Na vítěze kromě prizemoney čekají také letenky na BLAST Premier Spring Finals.

Finále evropské části turnaje BLAST Premier Spring Showdown startuje v 19:30, kdy se proti sobě postaví Cloud9 a BIG. V souboji 7. a 18. celku světového žebříčku budou plnit roli outsidera němečtí borci z druhého jmenovaného celku. Cloud9 totiž šlapou skvěle a kromě finále tohoto turnaje je v pondělí čekají ještě finále BetBoom Playlist Urbanistic 2023 a uzavřené kvalifikace IEM Dallas 2023.

Celkově jede ruská sestava Cloud9 na vlně 6 vítězství v řadě, když dokázala zvládnout také dva zápasy s Ninjas in Pyjamas (oba 2:1). Ještě předtím, ve čtvrtfinále BLAST turnaje, si poradili hráči s Copenhagen Flames (2:0). Na druhé straně měli BIG opoznání lepší část bracketu, kdy kromě vítězství nad outsiderem Rare Atom (2:1), narazili na další překvapení, tým 9INE, který porazili shodně 2:1.


Brazilský souboj v zámoří

V americkém turnaji BLAST Premier Spring Showdown už zůstala pouze dvojice paiN a Imperial. Dva brazilské celky si to dnes v noci rozdají o titul, $20,000 a zejména klíčový postup na BLAST Premier Spring Finals, který by se měl také konat v zámoří, konkrétně ve Washington, D.C.

Tým paiN dokázal v rámci play-off turnaje porazit MIBR (2:1) a Team Liquid (2:1), kdy se mohl opřít zejména o výkony hráče Rodrigo "biguzera´" Bittencourt. Pozoruhodným je také příběh Imperial,s kteří před turnajem zažili 4 porážky v řadě, ale v rámci BLAST Premier dokázali porazit 2:1 Complexity a 2:0 Evil Geniuses Black. Zejména v rámci druhého zápasu to byla legenda Gabriel "FalleN" Toledo, která hrála klíčovou roli.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.