CS:GO

BLAST Premier: Pikantní souboj pro Astralis. Heroic na Nuku utrpěli drtivou porážku 4:16

BLAST Premier: Pikantní souboj pro Astralis. Heroic na Nuku utrpěli drtivou porážku 4:16
27. 11. 2021
  |  

Lower Bracket turnaje BLAST Premier Fall Final svedl do vzájemného souboje Heroic a Astralis, dva dánské týmy, které spojuje i nedávná "minulost" kauzy HUNDEN.

Sobotní program v kodaňské aréně na BLAST Premier Fall Final 2021 uzavřel pikantní souboj domácích celků Astralis a Heroic.

Astralis vs. Heroic

Výsledek - 2:0
  • de_mirage 19:15 (4:11)
  • de_nuke 16:4 (14:11)

Heroic zápas s Astralis začali před domácím dánským publikem skvěle, když se dostali do vedení po prvních kolech a to už nepustili. Výsledkem byla dominantní polovina 11:4. Astralis odpověděli po výměně stran obdobně, když díky 4 úvodním kolům dramatizovali průběh první mapy série, jejíž vítěz by měl jistotu TOP 3 v turnaji.
Po nástupu Astralis se dokázali oklepat i Heroic, kteří se rázem dostali do výrazného vedení. Další výměna kol přinesla důležité kolo, ve kterém cadiaN zajistil po 1v3 clutch situaci Heroic map point za stavu 15:10. Následovalo něco, co vyburcovalo kompletní publikum k ovacím. Astralis brali kolo za kolem, až srovnali na 15:15 a vynutili si prodloužení. V něm se Heroic ani jednou nedostali k zisku bodu a poté, co patrně nejspíš jump shotem ukončil Lucky posledního hráče za stavu 18:15, mohla propuknout radost Astralis a jejich fanoušků v hale.

Druhá mapa byla spanilou jízdou Astralis, kteří začínali na CT straně (de_nuke) a zaváhali pouze ve 3. kole. Po 15 odehraných kolech tak na scoreboardu svítilo skóre 14:1 ve prospěch Astralis. Bývalá světová jednička ovládla i pistol round ve druhé polovině a díky tomu získala match point. Heroic sice získali ještě další 3 kola, na zvrat to nestačilo a Astralis po výsledku 2:0 postupují do finále Lower Bracket, kde se opět utkají s Vitality.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.