CS:GO

BLAST Premier: FaZe končí, nepomohl ani olofmeister

BLAST Premier: FaZe končí, nepomohl ani olofmeister
17. 6. 2021
  |  

Konec na děleném 7. - 8. místě je něco, co si management ani fanoušci organizace FaZe nepředstavovali. Prestižní celek vypadl z BLAST Premier Spring Finals při první příležitosti.

Poslední místo společně s Evil Geniuses, kterým se IEM Summer povedl, ale nyní vyhořeli, to je něco, co potkává i FaZe. Organizace před pár dny oficiálně přivedla švédskou legendu Olofa "olofmeister" Kajbjera, který měl dopomoci týmu najít znovu chuť a měl donést úspěchy. Bohužel první pokus v rámci turnaje BLAST Premier Spring Finals nevyšel.
Nutno říct, že FaZe vůbec neměli jednoduchý los. V úvodním zápase se střetli s Natus Vincere, kteří je po 3 hodinové bitvě vyprovodili ze serveru za stavu 2:1. Všechno se přitom pro FaZe vyvíjelo dobře. Tým pod vedením dánského IGL karrigana zvládl úvodní mapu (Ancient) 16:7, ale následovaly dvě mapy s těsným koncem 16:14, vždy ve prospěch NaVi.

V dnenším zápase se o udržení naděje měli FaZe utkat s G2. Opět došlo na zajímavou sérii, která se protáhla na 3 mapy. Ani tentokrát to však nebyli hráči FaZe, kteří se radovali po posledním kole.

Porážky a poslední místo je sice problém, nicméně slibné a vyrovnané výkony s těmi nejlepšími si řekly o pozornost a možný příslib do blízké budoucnosti. Posledním turnajem před letní přestávkou bude pro FaZe play-in v ESL One Cologne, a případný hlavní turnaj.

Zdroj úvodní fotografie: @ESL
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.