CS:GO

BLAST Premier Fall Groups míří do další fáze. Kdo už má jisté podzimní finále?

BLAST Premier Fall Groups míří do další fáze. Kdo už má jisté podzimní finále?
21. 7. 2023
  |  

První velký CS:GO turnaj na mezinárodní scéně po letní přestávce, BLAST Premier Fall Final 2023, má za sebou základní skupiny a míří do knockout stage. První týmy už však mají jistotu účasti v hlavním podzimním turnaji Fall Final. Více informací naleznete níže v článku.

Poslední týden bojovaly celky ve 3 skupinách BLAST Premier Fall Groups 2023, ze kterých vzešla jednak nejlepší trojice, ta rovnou postoupí na BLAST Premier Fall Final 2023, a zbytek, ten bude bojovat v knockout stage, kde se rozhodne o dalších účastnících následujících bojů.

Na velké podzimní finále mají jistou místenku týmy Ninjas in Pyjamas, Heroic a FaZe. První jmenovaný celek zažil velkolepou otočku, když v prvním zápase podlehl Complexity 1:2, pak však dokázal zdolat Evil Geniuses 2:0, v odvetě Complexity 2:1 a ve finále skupiny nečekaně také tým Vitality.

Ve druhé skupině zavládla dánská radost, kterou táhli Heroic. Sestava, která neprošla žádnými změnami, dokázala nejprve porazit německé BIG 2:0, posléze stejným výsledkem i Natus Vincere. Na ukrajinský celek si počkali Heroic i ve finále skupiny, tam však uspěli 2:1 a zajistili si postup.

Závěrečnou skupinu ovládli FaZe. Ti v prvním duelu zdolali OG Esports, pak však nečekaně podlehli pozměněné sestavě Team Liquid, spadli do Lower Bracket, kde museli zdolat G2 Esports (2:0), aby si vybojovali s TL odvetu. Ta se však už jevila dobře pro FaZe, kteří zvítězili 2:0.

Kdo bude další?

V knockout stage se představí všechny celky, které nepostoupily do BLAST Fall Final. Dnes se představí v úvodním duelu Astralis a Complexity, přičemž vítěz tohoto duelu se utká během soboty s Team Liquid o další slot do pokračování série BLASTu. Večer ještě dojde na souboj mezi OG a BIG, zde naopak vítěz narazí na favorizované Vitality (zápas se odehraje v neděli).

V sobotu se začne ještě prvním kolem, kde ve "3 stromu" zápasů utkají Evil Geniuses s G2 Esports a vítěz v neděli narazí na ukrajinskou organizaci Natus Vincere, která by se taky ráda posunula dál.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.