CS:GO

BLAST Premier Fall Final klepe na dveře. Akce se vrací do Royal Arena a slibuje pikantní souboje

BLAST Premier Fall Final klepe na dveře. Akce se vrací do Royal Arena a slibuje pikantní souboje
23. 11. 2021
  |  

Souboje Astralis s NIP nebo NAVI s BIG. Osmička celků se v Kodani od středy do neděle utká o $425,000 a také místenku na BLAST Premier World Final 2021.

Legendární místo pro dánskou scénu, a zejména Astralis, bude hostit nadcházející BLAST Premier Fall Final. Royal Arena v Kodani pojme v největší možné míře na koncertech až 16 000 návštěvníků, tedy 16 000 potenciálních esportových fanoušků, kteří poženou své týmy kupředu.

Podzimní finále BLAST Premier je důležité zejména v kvalifikaci na nadcházející BLAST Premier World Final, kde bude hrát 8 týmů o $1,000,000. Z účastníků nadcházejícího turnaje v Dánsku mají jistotu účasti na prosincové akci hráči Heroic (ESL Pro League S13) a Natus Vincere (ESL Pro League S14). Další se kvalifikují buď jako vítěz tohoto turnaje nebo z BLAST rankingu, do kterého právě týmů dostávají body z těchto typů turnajů. Pojďme nyní však zpět k BLAST Premier Fall Final 2021.

Formát turnaje

8 týmů začínají v prvním kole Upper Bracketu, už to napovídá, že celý turnaj se bude hrát double-elimination formátem. Týmy tedy dostávají šanci jednou "zaváhat" a do finále následně proklouznout formou spodní části pavouka (tj. Lower Bracketem). Všechny zápasy, včetně finále, by se měly hrát formátem BO3.

Jsou NAVI největší favorit?

Pozice Natus Vincere se po finále PGL Major zdá neotřesitelnou, naplní však roli favorita celek z východu Evropy i nyní? O motivaci před dánským publikem budou mít totiž zejména týmy okolo nich. Ninjas in Pyjamas, začínají v pikantním zápase s Astralis, navíc poté, co švédský tým získal do svých řad dalšího Dána (es3tag), má o motivaci navíc. To stejné však mohou říct Astralis se svojí částečně novou soupiskou nastoupí po dlouhé době před "domácím" publikem.

Nesmíme zapomínat ani na FaZe, kteří využívají onen pomyslný "LAN buff" nebo dánští Heroic. V případě hledání motivace nemusíme chodit ani daleko u dalších týmů. V případě týmu Vitality jde totiž o dost možná poslední turnaj pro shoxa, který by měl zamířit do Ameriky, dost možná právě do Team Liquid, se kterým Vitality celý turnaj v Dánsku otevřou.

Přehled úvodních zápasů:

  • Středa 12:00 | Vitality vs. Liquid
  • Středa 15:00 | Heroic vs. FaZe
  • Středa 18:00 | Natus Vincere vs. BIG
  • Středa 21:00 | NIP vs. Astralis

Zdroj úvodní fotografie: @BlastPremier

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.