CS:GO

BLAST na závěr sezony opět přiveze finálový turnaj do Abú Dhabí

BLAST na závěr sezony opět přiveze finálový turnaj do Abú Dhabí
5. 7. 2023
  |  

Organizátor světových turnajů BLAST se rozhodl opětovně uspořádat Premier World Final v Abú Dhabí, hlavním městě Spojených arabských emirátů. Turnaj se bude konat v prosinci letošního roku.

Poslední letošní turnaj ve hře Counter-Strike na nejvyšší světové scéně uspořádá tradičně BLAST. Organizátor se rozhodl uspořádat BLAST Premier World Final 2023 opět do hlavního města Spojených arabských emirátů, kde se finále turnajové série pro 8 celků už konalo.

Etihad Arena, která bude turnaj hostit, se nachází na ostrově Yas a je největším krytým zábavním místem na Středním východě. Její kapacita je uváděna na 18 000, dá se tedy předpokládat, že by měla být o něco nižší, přesto se BLAST rozhodl zveřejnit řadu informací o turnaji, včetně spuštění prodeje vstupenek už v srpnu. 
Bojovat o největší podíl z prizemoney $1,000,000 budou jistojistě celky FaZe, Vitality a Heroic, kteří si svoji účast zajistily postupně díky vítězství na turnajích ESL Pro League Season 17, BLAST.tv Paris Major a v neposlední řadě také BLAST Premier Spring Final 2023. 

Své místa mohou vybojovvat ještě týmy v případě výher na turnajích ESL Pro League Season 18, BLAST Premier Spring Final a další sloty obsadí týmy z žebříčku BLASTu, kde se nachází například pod čarou postupu aktuálně trojlístek G2, NAVI a ENCE. Podzimní část sezony však ještě bude dlouhá, tudíž se dá předpokládat, že do boje zasáhnou i další.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.