CS:GO

BLAST Fall: Astralis rozstříleli NIP, k0nfig při své premiéře nastřílel 60 killů

BLAST Fall: Astralis rozstříleli NIP, k0nfig při své premiéře nastřílel 60 killů
24. 11. 2021
  |  

Očekávaný souboj na závěr prvního kola Upper Bracketu přinesl souboj dánských Astralis a švédských NIP, do kterých se dva bývalí hráči z prvního jmenovaného týmu přesunuli. Jak dopadla tahle bitva?

Program prvního dne v Dánsku šel velmi rychle a tak na poslední zápas úvodního kola play-off BLAST Premier Fall Final došlo přibližně o hodinu a půl dřív, než bylo v původním rozpisu.

Ninjas in Pyjamas vs. Astralis

Výsledek - 0:2
  • de_nuke 7:16 (7:8)
  • de_overpass 16:19 (7:8)
  • de_mirage

Astralis začali s NIP bitvu velmi vyrovnaně. CT stranu NIP však s každým dalším kolem ztráceli a nakonec ji i prohráli. Astralis se postupem času rozjeli na Nuku tak, že nejen, že se dostali do vedení 8:7, ale posléze za CT stranu dánský celek dominoval ještě o level výš. Ninjas in Pyjamas neuhráli na Nuku ani útočící stranu ani kolo. Skvělým výkonem se navíc při své premiéře prezentoval Kristian "k0nfig" Wienecke, který si na úvodní mapě připsal 27 killů, celkově +14 skóre.

Astralis nepolevovali ani na druhé mapě série (Overpass). Po rychlém úvodu dánský celek vedl 3:0 a byť následné kolo získali NIP, byli to právě Astralis, kteří bravůrně odpověděli. Další možnost nížit měli hráči švédsko-dánské sestavy hned v následujícím kole. Dobře rozjetou situaci však 3K překazil právě čtyřiadvacetiletý k0nfig. NIP však přeci za T-side potrápili Astralis více, než by možná samotní Dánové chtěli. Naději po polovině (8:7 Astralis) získal "domácí" celek díky vyhranému pistol roundu a následným dvěma bodům.

Když už to začalo vypadat, že by snad NIP mohli dotáhnout svého soupeře, Astralis se opět zvedli a zvýšili na 12:10 zásluhou zmiňovaného k0nfiga a jeho několika killového příspěvku. Dánský celek se postupně dostal na match point po 4 vyhraných kolech v řadě, když v tu chvíli NIP začali velet k obratu. Pro změnu série 5 kol v řadě znamenala srovnání na 15:15 a vynucení prodloužení. V něm však byli Astralis jasně lepším celkem, který si po výsledku 19:16 a celkově 2:0 vybojoval účast před kodaňskou arénou.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @Blast

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.