CS2

BLAST pozná vítěze, rozhodne se mezi Na'Vi a Spirit

BLAST pozná vítěze, rozhodne se mezi Na'Vi a Spirit
16. 6. 2024
  |  

BLAST Premier Spring Finals míří do finiše. Dnes od 16:00 se rozehraje poslední duel, ze kterého vzejde jeden vítěz - Na'Vi nebo Spirit.

Obě organizace s východním původem potvrzují dobrou formu v letošním roce. Zatímco hráči Spirit, zejména Donk, ochvátili veřejnost svým runem v Katowicích a kataputovali se mezi aktuální špíčku, Na'Vi dokázali vyhrát poslední Major. Prolomili tak sérii prohraných finále a i bez své hlavní hvězdy s1mpla ukazují, že na tom jsou skvěle. 

I když o nich tří měsíce od starého úspěchu v Kodani nebylo tolik slyšet, Spirit mají jeden deeprun za druhým a nedávno brali druhé místo na BetBoom Dacha, kde nestačili na MOUZ. V Dallasu jejich run v semifinále ukončilo Vitality. To není ale případ probíhajícího BLAST Premier Spring Finals v Londýně, kde v play-off cestě přehráli G2 a Virtus.Pro s jedinou celkovou prohranou mapou. Na'Vi na tom jsou stejně, nechali za sebou Astralis a FaZe, kterým zopakovali porážku z Dánska.

Kurzovým a poměrem jasným favoritem dle sázkových kanceláří jsou Spirit. Hovoří pro ně i vzájemné duely, jelikož se ukrajinská a ruská organizace v letošním roce potkala celkově třikrát. Ani jednou se nepodařilo Na'Vi vyhrát, ze tří duely si navíc odneslo jenom dvě mapy. 

Naváží Spirit na dobrý track record pro Na'Vi a získají druhou letošní trofej, nebo se ve vypjaté chvíli ukáží znovu poslední Major vítězové? Dovíme se dnes po čtvrté hodině, kdy finále začíná.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.