League of Legends

Bjergsen se loučí! Legenda NA scény oznamuje odchod z esportu.

Bjergsen se loučí! Legenda NA scény oznamuje odchod z esportu.
7. 4. 2023
  |  

Kariéra Sørena "Bjergsen" Bjerga byla jako na horské dráze. Většina fanoušků League of Legends si ho však bude pamatovat jako jednoho z nejlepších hráčů ze západu v historii této hry. Po vypadnutí 100 Thieves v playoff však dánský hráč oznámil ukončení kariéry. Co bude dál?

"Dlouho jsem cítil, že pokud nebudu mít pocit, že mohu dát absolutně všechno směrem k vítězství, pak bude čas přestat, a mám pocit, že ten čas nastal," loučí se se svými fanoušky Bjergsen. V jarním splitu letošního roku působil v týmu 100 Thieves po boku Doublelifta svého bývalého parťáka z TSM. I přes 3. místo v základní části nakonec v posledním splitu své kariéry skončil Bjergsen a 100 Thieves na 5. až 6. místě. 

V rozlučkovém video vzpomenul na jeho první odchod do důchodu. Samotný hráč už totiž v roce 2020 s kariérou profi hráče jednou rozloučil, ale pokračoval v roli kouče v TSM a následně se ke kariéře vrátil v Team Liquid. Sám říká, že se v jeho očích nikdy nejednalo o skutečný odchod, pouze o přechod do jiné role. Jeho vášeň ke hře a ke kompetitivnímu hraní však postupně vyprchala, což je hlavní důvod jeho rozhodnutí. 

 



Ohledně svých dalších kroků však Bjergsen mnoho neodhalil: „Zatím opravdu nevím, chci si teď dát úplnou pauzu ode všeho a trávit čas s rodinou a přáteli. Co přinese budoucnost a jestli se budu chtít vrátit do esportu v jakékoliv roli teď zkrátka nevím a chci si zažít, jaké to je žít úplně mimo tohle odvětví.”

Jeho cesta od nenápadného kluka, který využíval Ligu k útěku před svým problémovým dětstvím, až po jednoho z nejlepších hráčů v historii LoL Esports, bude v análech tohoto esportu připomínána ještě dlouhá léta. Za svou kariéru byl zvolen třikrát MVP severoamerického LCS a vyhrál 6 ligových titulů.

Zdroj úvodní fotografie: Bjergsen / YouTube


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka