CS:GO

Bitva o šampiony BLAST SD EU. Vybojují poslední slot v Portugalsku hráči ENCE nebo Astralis?

Bitva o šampiony BLAST SD EU. Vybojují poslední slot v Portugalsku hráči ENCE nebo Astralis?
1. 5. 2022
  |  

Turnaj nebo jen dílčí kvalifikace? BLAST Premier Spring Showdown je svým způsobem obojí. Vítěz si odnese triumf, $20,000, ale také postup na BLAST Premier Spring Final 2022, který se bude konat v Portugalsku

Dánský vzestup týmu Astralis začíná nabývat reálné obrysy. Bývalá světová jednička proklouzla těžkou kvalifikací na PGL Major Antwerp 2022 a nyní se pokouší také kvalifikovat na BLAST Premier Spring Final 2022. Titul ze Showdown turnaje by byl značným úspěchem v cestě za postupem. 

Astralis budou stát v cestě ENCE, organizace, která se postaral o nepříjmené vítězství nad Dány v roce 2019. V předpandemickém období si ENCE poradili před plnou halou v Madridu s Astralis 2:0. 

Snaha o to porazit soupeře a dostat se opět na turnaj na Pyrenejském poloostrově je značnou motivací, nicméně tu stejnou mají ENCE, aktuálně 5. tým světa. Navíc to byli právě Astralis, kteří v RMR kvalifikaci znepříjemnili cestu ENCE na Major. Oba celky však nakonec shodně míří do PGL Major Antwerp 2022 Challengers Stage.

Souboj 5. s 10. týmem světa bude o to vyrovnanější podívanou, jenž startuje už od 19:30. Finále turnaje, který je zároveň kvalifikací, se hraje ve formátu BO3 a živě jej můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzoneCZ.


Zdroj úvodní fotografie: Joe Brady @BLASTMadrid

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.