League of Legends

BISONS berou ve španělské lize bronz, v semifinále nestačili na Giants

BISONS berou ve španělské lize bronz, v semifinále nestačili na Giants
15. 8. 2022
  |  

Random jarní finále ve španělské LVP nezopakuje. Cesta BISONS v play-off končí v semifinále, kde je jasně přehráli silní Giants 3:0.

Bojovali statečně, ale tentokrát to nestačilo. BISONS proti zkušenému rosteru Giants dělali co mohli, bohužel pro ně však španělská liga předčasně končí. Nová organizace a mladý tým však zoufat nemusí, pokud by jim před sezónou někdo řekl, že se umístí na druhém, resp. třetím místě, byli by spokojení.

Giants dali zapomenout na zaváhání proti Team Heretics, kde v prvním kole play-off padli 0:3. Stejným výsledkem nyní překonali BISONS a posunuli se do finále, kde si proti budoucímu LEC účastníkovi sérii zopakují. Do svých řad Giants získali hráče typu Jiizuke či Advienne, oba zkušení veteráni, kteří svou kvalitu prokázali. Zejména italský midlaner měl velkou sérii.

Random si společně s BISONS dá krátkou pauzu a brzy se začne připravovat na EU Masters, které pro ně tentokrát začne o něco dříve. Kvůli umístění na třetím místě začnou již v play-in fázi a účast v základní skupině si musí vybojovat. Ve stejné situaci byla naposledy Barca eSports, která se utkala s českým mistrem Entropiq, přes závěrečnou sérii s Unicorns of Love však neprošli.

Čerstvý finalista se po roční odmlce vrací zpět na vrchol. Dříve pod jménem Vodafone Giants dominovali španělské lize a celkově získali již tři tituly, ten se pokusí do svých rukou po nadvládě Fnatic TQ navrátit. Team Heretics je ve finále vůbec poprvé, před přesunem do LEC tak může získat svůj historický úspěch.

Finále je na programu v sobotu od 18:00.
 

Semifinále LVP

BISONS vs. Giants 0:3

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.